Tofu-sushikulho

17. maaliskuuta 2021


Sushikulho säästää sinut sushien näpertämiseltä ja saat nauttia samoista herkullisista mauista. Tästä kulhosta ei väriä puutu!


Sushikulho on helppo tapa nauttia sushin mausta ja säästää aikaa. Sushikulhon ideana kaikessa yksinkertaisuudessaan on kasata kulhoon sushiriisin päälle mieleiset täytteet! Täytteisiin kannattaa valita erilaisia värejä, rakenteita ja makuja, jolloin kokonaisuudesta tulee erityisen herkullinen. Värikäs ruoka on muutenkin niin ihanaa, joten tässä värit pääsevät aterian pääosaan.

Wakamesalaatti eli makeahko merileväsalaatti on uusi ihastukseni kotona. Löysin sitä paikallisen aasiakaupan pakastealtaasta ja olen siitä aina leikannut siivun sulamaan sushien kaveriksi. Kannattaa siis kurkata lähimmän etnisen kauppasi valikoima! Wakamen kaveriksi täytteiksi sopivat tuoreet ja marinoidut kasvikset, nappaa siit lautaselle omat suosikkisi. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeilemaan tuota marinoitua punakaalta, se on todella herkullista!



Tofu-sushikulhot

2 reilua annosta

Sushiriisi
3 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
3½ dl vettä
4 rkl riisiviinietikkaa
2½ rkl sokeria
ripaus suolaa

Marinoitu punakaali
100 g punakaalia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia
2 rkl seesaminsiemeniä
1 tl kuivattua valkosipulia (tai 1 pieni valkosipulin kynsi murskana)
ripaus suolaa

Soijamarinoitu tofu
½ pkt/150 g maustamatonta tofua
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta (käytin sienisoijakastiketta)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia

Lisäksi
valinnaisia kasviksia kuten kurkkua, porkkanaa, paprikaa ja avokadoa
wakamesalaattia (myydään aasiakauppojen pakastealtaassa)
norilevää

Huuhtele riisi huolella ensin, Laita riisi ja vesi kattilaan ja anna turvota noin 15 minuuttia. Laita kattila levylle, peitä kannella ja kiehauta. Laita levy pienelle ja keitä riisiä 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä kannella peitettynä, älä pidä levyä liian suurella ettei riisi pala pohjaan. Älä avaa kantta, nosta kattila pois liedeltä ja anna tekeytyä vielä noin 10 minuuttia. Kaada sitten riisi laakeaan kulhoon.

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää neste riisin sekaan ja sekoita viiltävillä liikkeillä esim puukauhalla, voit myös nostella riisiä, mutta älä liiskaa tai sekoita. Anna riisin jäähtyä. Peittele märällä liinalla odottelun ajaksi.

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja puristele siivuja nyrkeissä muutaman kerran, tämä makeuttaa kaalia. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita ne sitten kaaliin. Anna marinoitua muiden valmistelujen ajan.

Purista tofusta käsin enin neste pois ja murenna pannulle rouheiksi paloiksi ja paahda niihin hyvä pinta seesamiöljyssä. Sekoita soija, riisiviinietikka ja siirappi keskenään. Sammuta tofulevy ja kaada marinadi päälle, sekoittele ja jätä marinadi imeytymään.

Leikkaa kasvikset sopiviksi siivuiksi. Leikkaa norilevästä pieniä suikaleita.

Kasaa kulhot. Laita pohjalle riisi ja kasaa täytteet sen päälle. 



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget