Persikkapiirakka suklaakoristeilla

22. maaliskuuta 2021


Raikas persikkapiirakka pajunkissoilla koristeltuna. Pääsiäishenkinen koristelu on helppo toteuttaa suklaalla, mantelilastuilla ja koristeilla.


Säilykepersikat eivät ole olleet oikein koskaan ihan mun juttuni, ne ovat todella makeita sellaisenaan syötynä ja toisaalta en hedelmäsalaatissa tai vastaavassakaan niitä haluaisi käyttää. Tuoreet persikat kun ovat niin ihania. Instagramissa näin jo niin paljon hehkutusta pääsiäisestä ja säilykepersikoista, että annoin noille myyttisille säilykkeille vielä mahdollisuuden. Ja kas kummaa, ne toimivatkin tosi kivasti leivonnassa! Makea persikka maistuu kakussa hyvin ja toimii hyvin näin keväällä, kun persikoiden sesonki ei ole vielä pärähtänyt käyntiin. Eli mitäpä tästä opimme? Monien asioiden suosiolla on syynsä, ei siis kannata olla ennakkoluuloinen.

Persikat mehevöittävät piirakkataikinaa todella hyvin ja piirakka jäi ihanan kosteaksi keskustasta ja rapeutui hieman ulkoreunoilta. Makeat persikat piirakan keskellä tuovat jokaiselle lusikalliselle erilaisia makuja ja rakenteita. Juuri sitä mitä hyvältä leivonnaiselta toivoo!


Halusin koristella kakun pajunkissoilla ja suunnittelin suuria suklaakoristeista. Suklaakoristelu ei selvästikään kuulu suurimpiin vahvuuksiini, joten vartin tuhertamisen jälkeen olin syönyt epäonnisia suklaavalumia varmaan enemmän kuin saanut kauniita aikaiseksi. Päästyäni yli suklaaövereista totesin, että eipä sen tarvitsekaan olla ihan niin huoliteltu! Ei ne pajunoksatkaan ole niin tasapaksuja ja tarkkoja. Niinpä siis tyydyin epämuotoisiin ja hieman rosoisiin pajun oksiin.

Pajunkissat tein manteleista ja koristeena käytin kaikkea mitä kaapista löytyi. Tässä tapauksessa kuivattuja ruiskaunokkeja, jotka toimivat vallan mainiosti eläinystävällisinä sulkina. Värikkäät strösselit tähän sopisivat myös todella hyvin, joten koristele pääsiäisvitsasi niin värikkääksi kuin haluat!






Persikkapiirakka suklaakoristeilla

24-26 cm irtopohjavuoallinen

Taikina
1 tlk/n. 235g persikanpuolikkaita mehussa
1 tl perunajauhoja (persikoihin)
5 dl vehnäjauhoja
2-2½ dl sokeria (käytä enemmän jos pidät makeammasta)
2½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai lusikankärjellinen vaniljaa
ripaus suolaa
3 3/4 dl valinnaista kasvimaitoa
½ dl öljyä
2 tl omenaviinietikkaa

Koristeluun
muutama pala valinnaista maidotonta tummaa suklaata esim Panda tumma suklaa tai ichoc
mantelilastuja
valinnaisia koristeita esim kuivattuja kukkia, strösseleita, pääsiäiskarkkeja


Valuta persikat liemestään ja jätä valumaan esim siivilään.

Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää niihin märät aineet. Kääntele taikina sekaisin, älä sekoita liikaa.

Kuutioi persikat ja ripottele päälle 1 tl perunajauhoja ja sekoita. 

Pingota leivinpaperi 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Kaada noin puolet taikinasta vuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. Lusikoi persikkakuutiot taikinan päälle ja lusikoi loppu taikina persikoiden päälle, niin ettei persikoita jää näkyviin.

Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Älä avaa uunia paiston aikana, että kakku pysyy kuohkeana. Voit testata paiston loppupuolella kypsyyttä keskeltä puutikulla, jos siihen ei jää taikinaa kakku on kypsää. Kakkua pitää paistaa riittävän kauan, että se kypsyy keskeltäkin.

Anna jäähtyä kunnolla ennenkuin irrotat vuoasta.

Koristele jäähtynyt kakku. Sulata suklaata ja piirrä kakun pinnalle pajun oksia. Kun suklaa on vielä sulaa lisää oksiin pajunkissoja eli manteleita. Koristele oksat mieleisillä koristeilla.

Piirakka säilyy jääkaapissa useamman päivän. Kuivumisen estämiseksi se kannattaa kuitenkin peitellä. Ilman peittelyä se pysyy mehevänä parisen päivää.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget