Trooppinen smoothiekulho

10. maaliskuuta 2016


Kevyt aamupala vailla vertaa? Smoothiekulhoa on ilo lusikoida perinteisen juotavan smoothien sijaan. Kevyen ja raikkaan smoothiekulhon saa tehtyä tuoreesta ananaksesta ja hunajamelonista.


Kivaa torstaita! (onpas omaperäistä sanoa kivaa...)

Taas on ollut jokseenkin kiireinen työviikko, ehkä tämä tästä helpottaa, mutta rahantuloa ei voi estää... Mutta koska työt eivät ole lainkaan huono asia, vaan ehdottomasti hyvä asia, olen tietenkin iloinen, että minulla on töitä, eikä päinvastoin. Joskus vain pitää suunnitella aikatauluja paljon tarkemmin kun vapaa-aikaa on rajallisemmin yhtäaikaisen työskentelyn ja opiskelun välissä. Etenkin erilaiset välipalat ovat osoittautuneet varsin olennaisiksi pitkän opiskelu+työpäivän keskellä. 
Täytyy tunnustaa, että olen yleensä aika huono välipalansyöjä, ajattelen että kyllä sitä nyt selviää sen tunnin tai pari vielä kunnes pääsee kotiin. Joskus ehkä jopa saatan ottaa omenan joukkoon ja syödä sen ja todeta sittemmin, että tuli kahta isompi nälkä kun se pieni omena ei täyttänyt vatsaa juuri ollenkaan. 
Tässä asiassa pitäisi todella ryhdistäytyä ja kehittää se joku oma juuri itselle toimiva välipala-asia. Jotain nopeasti syötävää, yksinkertaista ja huoneenlämmössä säilyvää. Onko hyviä vinkkejä, kaikki otetaan vastaan!


Välipalat ovat minulle se sudenkuoppa, mutta aamupalan syön aina tunnollisesti, en vain siksi, että sen sanotaan olevan päivän tärkein ateria, vaan myös sen takia, että olen aika varma, etten selviäisi tuntia-kahta pidemmälle aamupalatta. Monet sanovat, etteivät pysty syömään aamupalaa ja se tuntuu jotenkin todella hassulta, kun on itse tällainen voisin-syödä-päivän-jokaisena-hetkenä-ja-vielä-sen-jälkeenkin -henkilö. Aamupala on vain se mikä starttaa päivän ja mikäli aamupala on erityisen herkullinen, tulee siitä hyvä mieli ja päivä alkaakin paljon paljon paremmin. 

Tämän takia usein aina syönkin hyvän  aamupalan, joka (yllätysyllätys) on yleensä se puuro höystettynä x:llä asialla. Toisinaan kuitenkin innostun myös smoothieista, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi tätä raikasta vihreää matchasmoothieta tai jos haluaa jotain todella energisöivää niin Hulk-smoothie on myös varsin varteenotettava vaihtoehto. Mutta jos haluaa aamupalan sijaan muutenvain herkutella smoothiella, ovat kauniiksilaitetut smoothiedrinkit oikea vaihtoehto. 

Vihjasinkin aiemmin hieman smoothiekulhosta, joita on kiva lusikoida smoothien juomisen sijaan, joten tässä sitä sitten olisi. Innostuin Citymarketissakäydessäni valkoisesta hunajamelonista, joita oli ilmestynyt hedelmäosastolle ja nyt tänään näin tarjouslehtisessäkin mainoksen niistä. Uusi tuttavuus tämä hedelmä, ainakin minulle, oli. Tämä valkoinen hunajameloni oli paljon makeampi kuin tavallinen, eikä yhtä hapan. Valkoinen hunajameloni oli väriltään valkoinen (yllättävää) ja hedelmäliha oli hieman vihertävää, mutta muuten samannäköinen kuin perinteinenkin hunajameloni. Tässä smoothiessa toimii aivan varmasti myös tavallinenkin hunajameloni, joten ei hätää jos valkoista ei löydy. 
Koska kahteen annokseen menee puoliska tuoreesta ananaksesta ja hunajamelonista, voi seuraavanakin aamuna tehdä samanlaisen setin, kivaa, eikö? Miksipä ei siis nauttimaan sekä lauantai, että sunnuntaiaamusta smoothiekulhon kanssa! 

Trooppinen smoothiekulho

2 reilua annosta

2 annosta
½ tuore ananas (pakastetaan)
½ (valkoinen)hunajameloni (n. 600 g kuorineen)
2 kourallista cashewpähkinöitä
2 rkl kookosöljyä
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä

koristeluun kiiwiä, kookoshiutaleita, pellavansiemenrouhetta, kaakaonibsejä, kaurahiutaleita...

Paloittele tuore ananas ja laita puolet siitä pakastimeen edellisenä iltana (tai pitemmäksikin aikaa). 
Seuraavana pävänä laita tehosekoittimeen jäinen ananas, hunajamelonista kaavitut palat ja loput ainekset. Aja tasaiseksi massaksi. Annostele kahteen kulhoon.
Koristele annokset ohuilla kiiwinsiivuilla ja muilla hippusilla mitä haluatkaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget