One pot currypasta

23. elokuuta 2016


Kun ruuanlaittoon ei halua kuluttaa ylimääräistä aikaa tai resursseja, ovat one pot ruuat eli yhden kattilan ruuat erittäin toimivia. Tämä mehukas currypasta valmistuu lähes huomaamatta.


Olen innostunut nyt kunnolla niinsanotusti yksinkertaisten ruokien valmistamisesta. Monimutkaisemmissakaan resepteissä ei ole yhtään mitään vialla, mutta on mielekästä miettiä miten ruuan saisi pöytään mahdollisimman yksinkertaisesti ja yksinkertaisilla ainesosilla. Niin kutsutut one pot ruuat eli yhden kattilan ruuat olivat kova juttu ehkä vuosi tai kaksi sitten, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne olisi loistavia nytkin. Ideana näissä ruuissa on laittaa kaikki ainekset samaan kattilaan ja antaa lämmön hoitaa homma puolestasi ja sinun ei tarvise lopulta kuin vain syödä. Toisinsanoen helppoa ja yksinkertaista ruokaa mahdollsimman pienellä vaivannäöllä.

Voin sanoa, että tämä ruoka valmistuu oikeasti todella nopeasti ja ei haittaa jos sitä rupeaa tekemään nälkäisenä, sillä ruoka ehtii pöytään ennenkuin nälkäinen känkkäränkkäminäsi pääsee valloilleen. Käytin omassa versiossani etukäteen valmistelemiani soijasuikaleita, jolloin ruokaan saa isompia paloja pureskeltavaksi. Pienemmällä vaivalla pääsee kuitenkin käyttämällä suikaleiden tilalla soijarouhetta, kikherneitä, muita papuja, tai oikein hulluksi heittäytyessään erilaisia kanaa jäljitteleviä tuotteita, joita myydään esimerkiksi Vegekaupoissa mm. The Vegetarian Butcher merkkisiä. Tästä ruuasta on siis helppo varioida hieman erilaisia versioita käyttämällä aina hieman eri kasviksia ja hieman eri proteiinituotetta.


Juju tässä pastaruuassa on siinä, että se on niin yksinkertainen, että sen kanssa on vaikea epäonnistua. Tuoreilla kasviksilla pastasta saa maukkaan ja sesonkien mukaisen. Samalla kun  yhdistää useita eri kasviksia, niin ruuan väriloisto on vertaansa vailla. Vihreät pavut, joita myydään tuoreena ja pakasteena, näyttävät kivoilta ja tuovat ruokaan hyvää rakennetta. Kokeile ihmeessä!

One pot currypasta

4 annosta

Soijasuikaleet*
2 dl soijasuikaleita
kasvislientä
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulirouhetta
½ tl suolaa
mustapippuria
(2 rkl maapähkinäöljyä paistamiseen)
*Halutessasi korvaa esimerkiksi soijarouheella, kikherneillä, valmiiksi maustetuilla mock-kanasuikaleilla jne.

Pasta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
100 g vihreitä papuja
½ punainen paprika
100 g parsakaalia
200 g linssipastaa/papupastaa/täysjyväpastaa
noin 8 dl kasvislientä
2 dl Alpron kookosruokakermaa/kookosmaitoa
1-2 rkl curryjauhetta**
suolaa maun mukaan

**riippuen miten vahvaa curryjauhe on, käytä enemmän tai vähemmän

öljyä paistamiseen

Valmista ensin soijasuikaleet. Keitä suikaleet paketin ohjeen mukaan. Purista kypsistä suikaleista neste pois niin hyvin kun voit. Paista suikaleita kattilassa öljyssä (lisämakua maapähkinäöljystä) rapeiksi. Kun suikaleet alkavat saada hieman ruskeaa pintaa, lisää mausteet ja paista vielä kunnes sopivan rapeita.
*Jos käytät soijasuikaleiden tilalla soijarouhetta laita 2 dl soijarouhetta kattilaan ja lisää vettä kunnes rouhe pehmenee. Jos käyttä papuja tai kikherneitä, laita ne yhtäaikaa sipulien kanssa pannulle.

Pilko sipulit pieneksi ja lisää soijasuikaleiden sekaan kattilaan
Pilko kaikki kasvikset sopivankokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan loppujen ainesten kanssa.


Keitä pataa 10 minuuttia (tai jos pastassa pidempi keittoaika sen mukaan), jolloin suurin osa nesteestä haihtuu ja pastalle tulee liemestä mehukas kastike.

Tarjoile esimerkiksi kevätsipulisilpun kanssa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget