Raikas inkiväärijuoma

30. kesäkuuta 2017


Raikas inkiväärijuoma on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu ihanalta lämpimällä säällä!
Heitä sekaan myös tuoreita yrttejä niin saat juomaan väriäkin.


Yhteistyössä Ginger People Suomi.

Kesä, raikas juoma ja aurinkoa, tarvitaanko muuta?

Kesäisin nautin eniten siitä, että kylmien asioiden syöminen on sallittua ja jopa vaadittua, jäätelöä, smoothieita ja kylmiä juomia. Kaikkea herkullista siis. Etenkin erilaiset raikkaat maut ovat mieleeni, sitruuna ja minttu ovat perinteiset kestosuosikit. Jos haluat vaihtelua, niin inkivääri on se valinta.

Juomien teossa minulle on tärkeää laadukkaat raaka-aineet. Varsinkin jos käytän hedelmien kuoretkin, niin haluan, että ne ovat luomulaatuisia. Luomukasvisten kanssa ei tarvitse miettiä torjunta-ainejäämiä tai luonnon kuormitusta. Luomutuotteita kaupoista löytyykin nykyään ihan kiitettävästi, että ei tarvitse mennä aina sinne isoimpaan markettiin niitä hakemaan. Olen tykästynyt Ginger Peoplen tuotteisiin ja niitä löytyykin aina jossain muodossa keittiöstä. Tiesitkö, että Ginger Peoplen tuotteista suuri osa on luomua? Ruuanlaitossa ei tarvitse siis sen kummemmin miettiä kun voi luottaa tuotteiden laatuun.


Raikas kesäinen juoma syntyykin hyvin helposti, pari ainesta vain sekaisin ja se on siinä. Tätä juomaa onkin tullut tehtyä useamman kertaa, sillä se on niin kätevää valmistaa kun ei ole muistanut ostaa mitään muuta juotavaa. SodaStreamilla vain kuplavedet pulloon ja sekaan sitruuna ja inkivääri ja se on siinä. Hifistelyhetkeen voikin sitten nakata mukiin myös pari yrtin oksaa, jolloin juoma nouseekin jo ihan uusiin svääreihin. Tämä juoma sopii niin hamppariaterialle, kulhoruuan oheen tai ihan vain sellaisenaan auringossa (tai varjossa) nautittavaksi. Miltä kuulostaa? 

Voin luvata, että resepti on toimiva. Edes mittasuhteista ei kannata sen kummemmin välittää, sillä ne ovat niin suhteellisia. Välillä inkiväärimehua lorahtaa vähän enemmän ja siirappi unohtuu kokonaan. Samoin sitruunaa laitan sen verran kun löytyy, tai jopa vaihdan sen limeen. Valitse siis vapaasti oman maun ja jääkaapin mukaan!


Tämä inkiväärijuoma kulkee myös nätisti pullossa mukana ulos, joten sen juomista ei tarvitse suinkaan rajoittaa sisätiloihin jos aurinko innostaa. Usein teenkin tätä ison kannun kerralla ja juon sitten tarpeen mukaan. Kannattaa kuitenkin aina sekoittaa ennen tarjoilua, että kaikki maku pohjalta pääsee esille. 

Nauti kesästä!


Raikas inkiväärijuoma


1 l kivennäisvettä
1 ison (luomu) sitruunan mehu
1 rkl sitruunankuoriraastetta
3-4 rkl Ginger People inkiväärimehua
3 rkl Ginger People inkiväärisiirappia
2 sitruunamelissan oksaa

Sekoita ainekset keskenään. Raasta sitruunan kuori hyvin hienoiseksi ettei juomaan jää isoja paloja. Revi mintun lehdet juoman päälle.

Tarjoile kylmänä, halutessasi jäillä.


Vinkit!
  • Jos sinulla on SodaStream niin tee kivennäisvesi sillä, jolloin inkiväärijuomaa on helppo tehdä koska vain kunhan kaapissa on sitruunaa ja inkiväärimehua.
  • Sitruunan voi korvata limellä tai sitruunamelissan vaihtaa minttuun.
Tuotteet saatu Ginger People Suomelta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget