Yksisarvismysli eli kukkamysli

26. elokuuta 2017


Helppo kotitekoinen mysli valmistuu parissa minuutissa. Satokauden mysliin saa väriä syötävistä kukista, joita purkkiin voikin upottaa reilusti!


Tämän kesän projektini oli parvekekukkien kasvatus. Toki kukista on paljon iloa silmälle, mutta paras juttu on se, että ne voi syödä! Nykyään toki kaupoissakin on myytävänä erilaisia syötäviä kukkia, tai niitä voi kerätä itse luonnosta. Nyt onkin siis vielä paljon hyvää aikaa käydä napsimassa luonnon väriloisto myslipurkkiin!

Kesän alussa kun istuttelin kukat parvekkeelle, kysyi poikakaveri minulta, että syömmehän me kesän aikana muutakin kuin kukkia. Kysymys oli niin hellyyttävä, että täytyihän minun sitten hänelle se kunnon kukka-annos tehdä.


Viimeaikoina internet ja etenkin instagram onkin täyttynyt erilaisista yksisarvis tai merenneitoruuista. Unicorn cakesit ovatkin ihastuttaneet sarvineen päivineen joka K-Ruoan lehdessä/sivuilla. Merenneitovoileipää en ole vielä kokeillutkaan, mutta saattaa olla että sellaisen merensinisen tuorejuustoöverileivän jälkeen olo olisi enemmän virtahepomainen kuin merenneito.

Niinpä siis tyydyin tähän vaatimattomaan taikametsän mysliin, jossa ei ole lisättyä sokeria, rasvaa tai muitakaan yksisarvisen hehkeyttä heikentäviä aineksia. Tuoreita kukkia, kuivattuja mansikoita, pähkinöitä, manteleita ja kauraa. Tätä kirjottaessani mietin olisiko tämä sittenkin paremmin My Little Pony mysli, mutta nämä eivät kuitenkaan ole toisiaan poissulkevia ominaisuuksia, joten unicornmyslillä mennään!



Tätä mysliä tehdessä tai syödessä ei voi tulla ikävä olo, sillä kukkien tuoksu ja väriloisto on ihan mahtava! Syödessä ei voi kuin hymyillä ja lusikoida mysli iloisena suuhun. Odotat varmaan seuraavaksi, että mysli muuttaa maidon värin vielä pinkiksi tai jotain muuta? Valitettavasti ruiskaunokkien kanssa näin ei tapahdu, mutta jos mysliin piilottaisi hieman vaikka kuivattua punajuurijauhetta, niin lopputulos olisikin toinen.

Yksisarvismyslistähän voisi saada ihan uskomattoman yliampuvan, kun myslin sekaan lisäisi syötävää glitteriä, strösseleitä ja värjäisi kaurahiutaleet vaaleanvihreäksi. Mutta toisaalta mielestäni yksinkertaisempi on joskus jopa kauniimpaa. Ja jos lähdetään niille linjoille, niin söisikö yksisarvinen niin överiä mysliä? Ei välttämättä. Luonnolliset ja hyvät raaka-aineet ovat se juttu!


Pakastekuivattuja marjoja saa nykyään jo ihan tavallisesta marketista, kun Dr.Oetker otti ne valikoimiinsa. Omat mansikkani ovat kuitenkin ihanan Kaskein Marjan tuotoksia. Ihastuin mansikoissa siihen, että ne oli kuivattu ihan isoina paloina pienen muhjun sijaan. Samalla mansikat myös maistuivat todella täyteläisiltä! Mansikoiden kotimaisuus oli myös kova sana! Tutustumisen arvoinen tuote ehdottomasti.

 Yksisarvismysli

2 reilua hillopurkillista

4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl hasselpähkinöitä
1 dl mantelilastuja
1 iso kourallinen pakastekuivattuja mansikoita
1 kourallinen syötävien kukkien terälehtiä*


Sekoita ainekset keskenään ja säilytä kuivassa purkissa. Myslin säilyvyys on hyvä jos se pysyy kuivana.

Halutessaan kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet ja hasselpähkinät voi paahtaa kevyesti pannulla.


Vinkit!
  • *Syötäviä kukkia ovat esimerkiksi ruiskaunokit (kuvissa), kääpiösamettikukat, orvokit, laventelit ja monia muita. Nypi vastapoimitusta, mutta kuivasta kukasta terälehdet ja käytä. Huolehdi kuitenkin, että käyttämiisi kukkiin ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita. Luonnonkukista syötäviä ovat esimerkiksi lemmikit, maitohorsmat, orvokit, voikukat, ja moni muu!
  • Myslin säilyvyys riippuu käyttämistäsi kukista, jos terälehdet ovat silmämääräisesti kuivia, pitäisi niissä olla sen verran vähän kosteutta että mysli imee niistä kosteuden ja lehdet kuivuvat itsellään myslin sekaan. 
  • Mysli säilyy arviolta parisen viikkoa hyvänä, todennäköisesti pidempäänkin. Omaani olen ehtinyt säilyttää useamman päivän.

Seuraathan Ruoka-alkemistia myös somessa!


4 kommenttia :

  1. Todella kaunis mysli! Olen törmännyt syötäviin kukkasiin kaupassa vain harvoin, siksi niitä kannattaa kasvattaa tai kerätä itse, esimerkiksi maitohorsmaa ja apilaa löytää helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Lähinnä mäkin oon nähnyt Cittareissa ja Prismoissa syötäviä orvokkeja, mutta vähän juuri tuurin mukaan onko niitä kaupassa vai ei :)

      Ja se on totta, tuossa yllä olinkin listannut mitä kukkia voi kasvattaa itse ja mitä kannattaa hakea luonnosta! Maitohorsma olisi ainakin myslissä ihanan väristä.

      Poista
  2. Eivitsit, ihan mahtava idea! Pitää kyllä vielä tän loppukesän aikana käydä poimimassa syötäviä kukkia omaa uncorn mysliä varten ♥

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda!
      Ehdottomasti meet etsimään kukkia, vielä kun ottaa useaa eri väriä niin tulee täydellinen mysli :)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget