Nyhtökaurapihvit ja nuudeliwokki

16. heinäkuuta 2018


Kesävihanneksista valmistettava wokki on nopea ja herkullinen ruoka. Vähän vaihtelua siihen saa paistamalla annoksen oheen maustettuja nyhtökaurapihvejä!


Kesäisin ruuanlaittointo tuntuu vaihtelevan todella paljon. Toisina päivinä on ihana valmistaa ruokaa hieman pidemmän kaavan mukaan ja nauttia siitä. Toisina ruoka on taas se välttämätön ravinto. Juuri noita tympeämpiä ruuanlaittopäiviä varten on hyvä olla varastossa muutama luottoresepti, jotka valmistuvat helposti ja ulkomuistista.

Wokki on meillä sellainen helppo pienen työmäärän ruoka, joka valmistuu jo kaapissa olevista tuotteista. Jos tuoreita vihanneksia ei ole, voi käyttää jotain sopivia pakasteesta tai miksei vaikka säilyketölkeistä. Kesällä hyvien kasvisten ollessa usein saatavilla on wokki tosi helppo valmistaa juuri tuoreista kasviksista.


Teriyakikastikkeella maustettuun wokkiin liittyy myös hauska muisto. Aikoinaan kun aasialaisia tuotteita ei juuri löytynyt normaaleista kaupoista soijakastikkeen ollessa ainoa erikoinen tuote. Kun kauppoihin tuli teriyakikastiketta, eli tuota makeampaa ja täyteläisempää kastiketta soijakastikkeeseen verrattuna, löysi se tiensä kaupasta meille kotiin. Äiti kokeilikin sitten teriyakikastiketta rohkeana kesäiseen grillissä valmistettavaan wokkiimme. Jostain kumman syystä kesäisestä wokistamme löytyi sen jälkeen aina teriyakikastiketta. Niin myös muista paistetuista kasviksista. Ja oikeastaan kaikesta.

Nykyään kun kaupat ovat pullollaan etnisiä tuotteita, on päätöksenteko haastavampaa kun pitää miettiä mitä ihmettä ponzu panko, miso, yakiniku ja muut kumppanit ovat. Ei voi vain ottaa sitä yhtä uutta tuotetta joka kaupasta löytyy. Toisaalta valikoiman lisääntyminen on hieno asia, sillä makuja voi ammentaa paljon paremmin tavallisen kaupan valikoimasta! Toisaalta myös valinnanvaikeus lisääntyy ja helposti päätyy vain valitsemaan hyllyltä ne tutut ja turvalliset soossit.


Koska kasviswokki on niin tavallinen, arkinen ja ehkä tylsä ruoka, kehittelin siihen vähän jotain vaihtelua. Uusin nyhtökauratuote, nyhtökaurapihvi, pääsikin paraatipaikalle wokkiannokseen. Nyhtökaurapihveja on paria eri makua, ja maut pihveihin lisätään mukana tulevasta kastikepussista. Ihan käteviä tuotteita nämä ovat juuri niihin hetkiin kun ei ehdi tai jaksa valmistaa ruokaa sen kummemmin! Maut olivat ainakin kohdillaan näissä pihveissä. Nyhtispihvit sopiviat hyvin grilliin ja vaikka hampparin väliin!


Nyhtökaurapihvit ja nuudeliwokki

4 annosta

1 pkt bbq nyhtökaurapihvejä
n 150 g (täysjyvä)nuudeleita/riisinuudeleita
2 varsisipulia
1 keskikokoinen varhaiskaali
2 kesäporkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
3 rkl teriyakikastiketta

öljyä paistamiseen

Paista nyhtökaurapihvit tilkassa öljyä ja levitä paketissa tuleva marinadi pihveille.

Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaisesti.

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä, säästä vihreää vartta koristeeksi halutessa. Pilko kaali, porkkanat ja kesäkurpitsa sopiviksi paloiksi ja laita paistumaan pannulle sipulin kanssa. Paista kunnes kaali pehmenee kunnolla ja kesäkurpitsa paistuu hieman. Lisää pannulle myös nuudelit. Mausta teriyakikastikkeella.

Tarjoile wokki nyhtökaurapihvien kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget