Pyttipannu uusista perunoista villiyrttipestolla

10. heinäkuuta 2018


Kesäinen pyttipannu valmistuu nopeasti. Luonnon antimia pääsee hyödyntämään tässä reseptissä peston muodossa, sillä siinä perinteisen basilikan sijaan käytetään villiyrttejä!


Olen nyt kesän aikana syönyt uusia perunoita jo luvattoman monta kertaa. Mutta toisaalta yritän uskotella itselleni, että nyt kun niitä on saatavilla niin nyt niitä kannattaa syödä! Myönnettäköön, että yleensä nopeat arkiperunaväsäykseni eivät ole läheskään näin ihmeellisiä. Enemmänkin vain keitettyjä perunoita, tuoreita kasviksia ja margariininappi. Yksinkertaista ja hyvää. Toisaalta on sääli syödä uusia perunoita ihan sellaisenaan jatkuvasti, siksi onkin mukava kehitellä vaihtelua!

Tässä pyttipannussa voi käyttää edellispäivän ylijääneitä keitettyjä perunoita, tai miksei vaikka muitakin juureksia, esimerkiksi nauris sopii varmasti! Oheen sitten vain muita kasviksia, mitä nyt jääkaapista sattuukaan löytyä. Niin ja sitten sitä tofua! Tofua on tullut syötyä viimeaikoina myös todella paljon fodmap-kokeilun vuoksi, mutta en oikeastaan ole yhtään harmissani tästä, sillä tofuun ei kyllästy ikinä.


Se varsinainen juju tässä ruuassa piilee pestossa. Eikä missä tahansa pestossa, vaan villiyrteistä valmistetussa pestossa. Viimekesän jäljiltä innostuin kovasti käyttämään vuohenputkea, joten tein siitä nyt tähän pyttikseen peston. Halutessasi voit kuitenkin käyttää mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa villiyrttiä, kuten vaikka nokkosta, maitohorsmaa, puna-apilaa tai muuta tuntemaasi kasvia. Toki perinteisilläkin yrteillä voi peston valmistaa, mutta suosittelen kokeilemaan villiyrttejä, löydät uusia mukavia makuja helposti!


Pyttipannu uusista perunoista villiyrttipestolla

4 annosta

Pyttipannu
1 pkt kylmäsavutofua
2 rkl öljyä
n 800 g keitettyjä uusia perunoita
1 pienehkö kesäkurpitsa
2-3 kesäporkkanaa
1 rkl savupaprikajauheta
hieman suolaa

Villiyrttipesto
3-4 dl ilmavasti villiyrttejä esim. nokkosta, vuohenputkea, tai ihan perinteisiä yrttejä kuten basilikaa
2-3 rkl oliiviöljyä
½ dl auringonkukansiemeniä
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
½ dl ravintohiivahiutaleita


Laita tofu kuivumaan keittiöliinaan/paperin väliin painon alle esim paistinpannun muiden valmistelujen ajaksi.

Valmista pesto laittamalla kaikki ainekset paitsi ravintohiivahiutaleet tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella niin että yrttien ja siementen rakenne muuttuu tahnamaiseksi. Lisää ravintohiiva ja sekoita hyvin.

Leikkaa perunat, kesäkurpitsa ja porkkana kuutioiksi. Laita pannulle paistumaan öljytilkkaan. Anna paistua hetken. Kuutioi myös hieman kuivunut tofu ja laita sekin pannulle paistumaan. Kun perunoissa ja tofussa on paistopintaa lisää pannule paprikajauhe ja suola. Sekoita myös pesto pannulla muihin aineksiin. Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget