Helpoimmat vegaaniset pinaattiletut

19. heinäkuuta 2018


Pinaattilettuihin ei voi olla liikaa reseptejä, joten tässä vielä yksi. Lettuihin saa helposti ruokaisuutta korvaamalla vehnäjauhot kikhernejauhoilla. Lettujen kanssa voi tarjota perinteisen puolukkasurvoksen lisäksi paahdettua tofua ja kasviksia.


Tunnustaako kukaan muu voivansa syödä pinaattilettuja oikeastaan aina? Niihin ei vain kyllästy ja ne ovat niin hyviä! Enkä nyt puhu mistään kaupan pinaattiletuista, ei sillä että ne edes olisivat vegaanisiakaan, vaan nimenomaan kotitekoisista pinaattiletuista!

Pinaattilettureseptejä on maailma pullollaan, mutta aina on tilaa vielä yhdelle. Jos et ole vielä tutustunut kvinoa-pinaattilettu-ohjeeseeni, niin kannattaa sekin vilkaista! Tämän reseptin pinaattiletut ovat gluteenittomia, sillä kaikki jauhot on korvattu kikhernejauhoilla. Kikhernejauhot tekevät letuista erityisen ruokaisia ja samalla tuovat lettuihin mukavan rakenteen.


Tähän aikaan vuodesta alkaa kasvimaalta saamaan jo kiitettävästi satoakin, joten sille kaikelle pinaatille on keksittävä loppusijoituskohde. Vihersmoothieiden lisäksi pinaatti toimii monissa erilaisissa ruuissa, joista suosikkeihini kuuluvat pinaattiletut. Tuoreesta pinaatista valmistetut letut ovat jotenkin erityisen hyviä! Ainakin niissä on "riistan"makua kun tietää pinaatin kasvavan omalla kasvimaalla.

Kun pinaattilettuja valmistaa tuoreesta pinaatista, kannattaa pinaatti leikata mahdollisimman pieneksi, että lettuihin tulee kaunis vihreä väri. Totesin, että yksinkertaisin keino pinaatin hajottamiseen on tehosekoitin. Kaikki ainekset vain tehosekoittimeen, kone päälle ja taikinan voi kaataa suoraan pannulle. Kätevää! Ei tule ylimääräistä tiskiä kun taikinan käyttää suoraan kannusta. Eikä tarvitse ainakaan irrotella pinaatin paloja vispilästä.


Ootko kokeillut ikinä tehdä pinaattilettuja tuoreesta pinaatista? Tai onko sulla jotain tiettyä luottoreseptiä pinaattiletuille? Mä oon jo pitkään käyttänyt pinaattilettuihini vain kikhernejauhoja, sillä niillä saa lettuihin helposti ruokaisuutta rakenteen kuitenkaan olematta liian tiivis.

Pinaattilettujen kaveriksi sopii perinteinen puolukkasose, mutta nyt paistoin oheen myös tofua ja uuden sadon maukasta parsakaalia! Käytä kuitenkin ohessa ihan juuri niitä kasviksia joista itse pidät.


Helpot pinaattiletut

noin 20 lettua

100 g tuoretta pinaattia
2 dl kauramaitoa tai muuta valinnaista kasvimaitoa
2 dl vettä
4½ dl kikhernejauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi.

Paista taikinasta haluamasi kokoisia lettuja. Tiskin välttämiseksi kaada taikina suoraan tehosekoittimen kannusta pannulle. 

Tarjoile letut puolukkasurvoksen ja paahdettujen kasvisten ja tofun kanssa (ohje alla) kanssa.


Paahdettua tofua ja parsakaalia

1 pkt marinoitua tofua
1 parsakaali
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl seesaminsiemeniä

Laita tofu kuivumaan keittiöpyyhkeeseen enin kosteus pois.

Revi kuivatettu tofu käsin pannulle rouheiksi paloiksi ja paista niihin hieman pintaa.

Pilko parsakaali halutun kokoisiksi paloiksi ja laita tofun kanssa pannulle. Lisää pannulle myös öljy ja paista. Parsakaali saa jäädä napakaksi.

Lisää lopuksi pannulle seesaminsiemenet ja paahda niitä vielä hetki.

Tarjoile pinaattilettujen kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

2 kommenttia :

  1. Aika samantyylisellä ohjeella olen itse tehnyt aina pinaattiletut. Paitsi leivinjauhetta en ole ymmärtänyt laittaa. Mut siis ei mun letut ikinä ole noin nättejä! En ymmärrä, miten saat niistä noin tasalaatuisia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivinjauhe tuo kyllä pientä kuohkeutta lettuihin, joten kannattaa kyllä kokeilla lisätä :)

      Heh, mistäköhän ulkonäkö voisi johtua. Ainakin se voisi olla yksi syy miten pinaatin käsittelee, näissä tosiaan pistin koko taikinan tehosekoittimeen jolloin pinaatin rakenne menee hienoiseksi ja koko seoksesta tulee vihreää. Jos pinaatin taas pilkkoo veitsellä jää taikinaa vaaleaksi, jonka seassa on vain lehden paloja.

      Nämä paistoin myös ihan vain tavallisella paistinpannulla: ensin pannulle tilkka öljyä josta ylimääräiset pyyhin pois paperilla ja kaadan taikinaa tehosekoittimen kannusta pannulle ja annan levitä pyöreäksi enkä levittele ollenkaan lastalla. Sitten annan letun paistua kunnes taikina kypsyy reunoilta ja keskikohta on vielä hieman taikinaista ja käännän. Eli tärkeimpinä kohtina ehkä juuri tuo ylimääräisen öljyn pyyhkäiseminen ettei taikina vain imaise öljyä ja että antaa lettujen paistua tarpeeksi pitkään. Joskos näillä vinkeillä tulisi vähän nätimpiä lettuja ;)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget