Lakkamaljat piparimuruilla

24. joulukuuta 2018


Tuoreista lakoista, pipareista ja kauravispistä syntyy ihana raikas jälkkäri. Tämä jälkkäri on myös helpon herkullinen keino päästä eroon piparkakuista!


Ihanaa joulua sulle!

Nyt on ihana hetki ottaa aikaa rentoutumiselle ja nauttia läheisten seurasta ja kiireettömistä hetkistä. Toivottavasti mennyt vuosi on kohdellut sinua hyvin ja jaksat innolla nauttia vielä sen viimeisistä päivistä.

Minulla on vielä hieman joulujärjestelyjä tehtävänä ruokien suhteen, mutta eiköhän niistä selvitä! Kehitinkin tämän jälkkärin nopeaksi joulupöydän pelastukseksi. Tämä valmistuu nopeasti ja ainekset todennäköisesti löytyvät jo kaapista. Lakkojen sijasta voi käyttää mitä tahansa marjoja. Puolukat tai vadelmat sopivat varmasti myös ihanasti!


Joskus onkin hauska huomata, että ne kaikkein yksinkertaisimmat jutut ovat usein herkullisia. Se päti ainakin tämän jouluisen jälkkärin kanssa. Tämä on myös hyvä vaihtoehto joulun jälkeen päästä eroon jämäpipareista!

Lakkamaljat

4 annosta

1 prk kauravispiä (esim Planti tai Kaslink)
3 dl makeuttamatonta soija- tai kaurajugurttia
1 lusikankärjellinen vaniljan siemeniä
muutama piparkakku
tuoreita lakkoja tai muita marjoja

Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita siihen jugurtti ja vanilja. Murustele muutama pipari ja kääntele kerman sekaan.

Annostele jälkkärit annosmaljoihin. Laita lakkoja tai muita marjoja pohjalle ja lusikoi päälle kermaseosta. Koristele lopuksi piparkakuilla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget