Kasvis-linssibolognese

13. toukokuuta 2019


Munakoisolla ja sienillä rikastettu linssi-bolognese tuo pientä vaihtelua ihan perustomaattikastikkeeseen. Kastikkeessa on myös kasvisruokien salaista ainesosaani, misotahnaa.


Olen innostunut nyt loppukevään raaka-aineesta eli munakoisosta. Se on itsessään aika miedon makuinen ja huonosti kypsennettynä usein aika litkuinen. Olen kuitenkin löytänyt useamman tavan miten teen siitä suurta herkkua. Hieman lasagnea muistuttava munakoisovuoka on varma keino saada joku rakastamaan munakoisoa, sillä tuo vuoka on niin ihanaa! Reseptistä onkin kiittäminen miestä, sillä hän sen alunperin keksi. Toinen suosikkitapani munakoisolle on grillaaminen misotahnalla maustettuna! Misotahna tuo munakoisoihin vain niin herkullisen maun ja nykyään se onkin ehkä käytetyin mausteaine keittiössäni. Jos siis jotain erikoisempaa ainetta aiot hankkia keittiöön, niin iso ääni misotahnalle, se todella kannattaa! Tässäkin bolognesessa on misotahnaa tuomassa umamisuutta.


Punaiset linssit ovat ehkä suosikkejani bolognesekastikkeessa, sillä ne samalla hieman muussaantuessaan suurustavat kastiketta ja siitä tulee juuri sopivan täyteläistä. Soijarouhetta tai nyhtökauraa käyttäessä kastikkeeseen saattaa joutua lisäämään suurustinta, että rakenteesta tulee tarpeeksi paksu. Nykyään olen pyrkinyt muutenkin lisäämään yhä enemmän papuja ja linssejä ruokavaliooni, sillä ne ovat vain niin edullisia ja hyviä!

Vaihtelua bologneseen saa vaihtamalla munakoison tai sienet kesäkurpitsaan, jonka rakenne on hyvin samankaltainen. Mielestäni tämä kombo oli kuitenkin erityisen maukas ja ruoka toimi hyvin myös pakastimesta evääksi sulatettuna.


Kasvis-linssibolognese

4 annosta

2 dl kuivia punaisia linssejä tai 1 tlk esikypsennettyjä
1 punasipuli
200 g herkkusieniä
300 g/1 keskikokoinen munakoiso
1 rkl öljyä
1 tlk/500 g tomaattimurskaa
3 dl tomaattimurskatölkin huuhteluvettä
1 rkl misotahnaa (tai kasvisliemikuutio)
1 rkl balsamicoa
mustapippuria maun mukaan

tarjoiluun pastaa, riisiä tai muuta lisuketta, gluteenitonta tarpeen mukaan


Kypsennä linssit paketin ohjeen mukaisesti.

Kuori ja pilko sipuli. Pilko herkkusienet ja munakoisot kuutioiksi. Kuullota sipulit öljyssä ensin. Lisää pannulle sienet ja munakoiso. Paista kunnes molemmat pehmenevät ja enin kosteus haihtuu.

Lisää kasvisten sekaan kypsät linssit, tomaattimurska, misotahna ja balsamico. Keitä kastiketta muutama minuutti että ainekset sekoittuvat kunnolla ja rakenne hieman tiivistyy. Mausta pippurilla maun mukaan.

Tarjoile kastike spagetin tai mieleisesi lisukkeen kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. Tätä pitää testata! Sopii varmaan hyvin pakastettavaksikin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) kastike sopii hyvin pakastimeen, pasta kannattaa keittää tuoreeltaan mielummin

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget