Punajuuri-mustapapupihvit burgereihin

3. kesäkuuta 2019


Herkullinen ja näyttävän värinen burgerpihvi valmistuu mustapavuista ja punajuuresta. Kun pihviin paistaa rapean pinnan, on se erittäin herkullinen pihvi ihan vaikka sellaisenaankin.


Erilaiset burgerit ovat helppoa ruokaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Jostain jopa taisin lukea, että burger on kesän grillihitti. En kyllä hetkeäkään ihmettele burgereiden suosiota, ne ovat vain niin käteviä ja monipuolisia! Myös helppo tapa syödä ulkona ilman lautasta ja aterimia. Hassua kyllä meillä harvemmin tulee burgereita varsinaisesti grillattua, yleensä valmistelut menee sisällä. Oiskohan tässä hyvä tavoite kesällä? Grillata burgerit ulkona!

Vegaanisia hampurilaisiin sopivia pihvejä onkin tullut viimeaikoina kauppoihin kuin sieniä sateella, ja on tuottanut suorastaan vaikeuksia ehtiä maistamaan edes osaa! Oma suosikkini on tähän mennessä maistamistani uutuuksista ollut Hälsän Kökin incredible burger pihvi, joka oli erittäin mehukas ja pysyi hyvin kasassa. Kauppojen valmiiden pihvien rinnalle täytyikin kehitellä pitkästä aikaa kotikutoinen pihvi! Näissä pihveissä onkin paria suosikkiraaka-ainettani eli mustapapuja ja punajuurta.


Mustapapupihvit ovat todella perinteisiä burgerpihvejä, en tiedä sitten oikein miksi juuri mustapavut. Ehkä niiden hyvän tumman värin vuoksi? Omasta keittiöstäni mustapapuja löytyy nyt paljon siksi, että olen hamstrannut niitä matsmart-hävikkiruokakaupasta, jossa niitä on useamman kertaa ollut hyvässä tarjouksessa. Kuitenkin yhtä hyvin voi käyttää muitakin mieleisiä papuja.  

Punajuuri on maukas kaveri mustapavuille, josta saa pihveihin ihanan värin. Kun punajuurta ei käytä kovin suurta määrää pihveissä, eivät pihvit jää maistumaan varsinaisesti punajuuriselta, vaan punajuuresta tulee hyvä täyteläinen taustamaku. Ei siis tarvitse huolestua pihvien punajuuriosuudesta, jos punajuuri ei ole ihan ykkössuosikkisi juureksissa.


Punajuuri-mustapapupihvit burgereihin

4 isoa tai 6 keskikokoista pihviä

Punajuuri-mustapapupihvit
100 g/1 keskikokoinen punajuuri
1 tlk/230 g mustapapuja
1-1½ dl maissijauhoja
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl valkopippuria
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Lisäksi
sämpylöitä
salaattisekoitusta
kaura/soijatuorejuustoa
majoneesia
maustekurkkuja

Keitä punajuuri kypsäksi vedessä tai kypsennä mikrossa märkään talouspaperiin käärittynä noin 5 min.

Raasta punajuuri raasteeksi. Soseuta valutetut mustapavut sauvasekoittimella.

Sekoita punajuuriraaste, mustapapusose, 1 dl jauhoista ja mausteet keskenään. Jos massa tuntuu pehmeältä, lisää jauhoja. Massasta pitäisi pystyä muotoilemaan käsin koossapysyviä pihvejä.

Muotoile massasta 6 keskikokoista pihviä tai 4 isompaa. Paista pihvit rapeapintaisiksi öljyssä.

Kasaa hampurilaiset. Leikkaa sämpylät ja levitä pohjalle tuorejuusto. Revi päälle salaatti ja nosta pihvi salaatin päälle. Mausta majoneesilla ja maustekurkuilla ja tarjoile.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget