Marinoitu tofu eli tofufeta

17. kesäkuuta 2019


Öljyssä marinoitu ja maustettu tofu muistuttaa hämmentävästi fetaa, joten se on loistava proteiinilisä esimerkiksi salaattiin! Marinoidut tofupalat maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan.


Tofu on monipuolinen ja herkullinen raaka-aine, jota huomaan käyttäväni erityisen paljon meillä. Kun tofua osaa laittaa, se on todella monipuolinen ja herkullinen tuote ollaakseenkin niin kliseinen kasviproteiini. Mutta miksipä sitä hyvää menisi vaihtamaankaan!

Erilaisia tofunvalmistusvinkkejä löytyy pilvin pimein, ja tyypillisesti tofu yleensä paistetaan ja maustetaan kuten vaikka tämä tofumuru tai tämä wokki. Tofulle sopii kuitenkin erityisen hyvin myös marinointi ja syöminen kylmänä. Marinointiin kannattaa valita maustamaton tofu ja mikäli vain mahdollista, valitse tuoretofu. Vaikka olenkin Jalotofun puolesta liputtaja, toimi mielestäni Mama Mem'sn tuoretofu marinoinnissa todella hyvin hieman täyteläisemmän maunsa ansiosta. Ennen marinointia tofu kannattaa kuitenkin kuivata hyvin talouspyyhkeeseen, että se pystyy taas imemään marinadit itseensä.


Tofufeta on vain siinä mielessä riskialtis tuote, että huomaat yhtäkkiä syöneesi 300 grammaa tofua yhdeltä istumalta, etkä edes tajua syöneesi mitään. Tein tähän kokeiluversioon ihan vain näön vuoksi salaatin oheen, jonka sitten söimme miehen kanssa puoliksi ja pistelimme purkillisen tofua napaan. Hups. Mutta marinoitu tofu on vain niin älyttömän hyvää! Varsinkin kun en ole tällä tavalla aiemmin tehnyt tofua, niin marinointi on erityisen tervetullutta vaihtelua perinteisiin.


Tarjoa tofufeta sellaisenaan, salaatissa, suolaisissa täytteissä tai vaikka pizzassa. Ihan niissä kaikissa samoissa asioissa, joissa voisit kuvitella fetaakin käytettävän. Uskallan kuitenkin jopa väittää, että tofu toimii fetaa paremmin käytännössä kaikessa.


Tofufeta


300 g maustamatonta (tuore)tofua
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa tai 1 rkl tuoretta
muutama rouhaisu mustapippuria
suolaa maun mukaan

Kääri tofu talouspyyhkeeseen ja kuivata hyvin esimerkiksi laittamalla paistinpannu päälle painoksi. Paperi saa imea tofusta kosteutta ainakin 5-10 minuuttia, jolloin marinoituminen onnistuu parhaiten.

Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Kaada öljy, valkosipulisilppu, basilika, pippuri ja suola isoon puhtaaseen lasipurkkiin.

Kuutioi tofu suupaloiksi ja laita lasipurkkiin muiden ainesten kanssa. Sekoita kääntelemällä ja säilytä jääkaapissa. Jos oliiviöljy jähmettyy jääkaapissa ota purkki huoneenlämpöön ennen tarjoilua tai lämmitä vesihauteessa.

Tarjoile tofu esimerkiksi salaatin kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget