Grillitofuburgeri paahdetuilla kasviksilla

7. elokuuta 2019


Grillimaustettu tofu ei nimestään huolimatta vaadi grilliä valmistuakseen, mutta grilli tuo omat savuiset arominsa lopputulokseen! Tofusta saa maukkaan burgerpihvin, joka kaipaa kaverikseen tasapainoiset täytteet.


Vaikka kuka väittäisi kesän loppuvan heinäkuuhun, en aio häntä uskoa. Elokuu on usein jopa kaunein kesäkuukausi! Aion siis jatkaa grillailua ja herkuttelua tuoreilla marjoilla ja vihanneksilla niin pitkään kuin mahdollista. Kesän uusissa kasviksissa on paljon intensiivisemmät maut ja on melkein vaikea uskoa että kyseessä on sama tuote kuin talviaikaan.

Tämän burgerin juju on hyvin maustetun tofupihvin lisäksi paahdetuissa kasviksissa. Kun tuoreet kasvikset paahtaa grillissä tai pannulla, niihin tulee herkullinen paahteinen maku. Niinpä paahteiset kasvikset sopivatkin hampparin väliin kuin nenä päähän. Kaiva siis ihmeessä kesäkurpitsat, sipulit, paprikat, sienet ja muut herkut esiin ja nakkaa grilliin!


Nykyään on markkinoilla toinen toistaan lihaisampia kasvispihvejä, mutta täytyy kyllä myöntää että tofu on siitä huolimatta yksi suosikeistani hampurilaisen väliin. Tai sanottakoon että mihinkä tahansa ruokaan. Tofu on niin monipuolinen raaka-aine, ja samalla se on itsessään vähärasvainen ja -suolainen. Rasvaa ja mausteita voi siis lisäillä hyvillä mielin ruuanlaiton yhteydessä. Seesamiöljy onkin luottoainekseni tofun paistamisessa, sen paahteinen maku sopii mainiosti yksiin tofun kanssa. 

Maustoin nämä pihvit aika perinteisellä "grilli"maulla, tai miksi sitä nyt kutsuisikaan, en keksinyt mitään parempaakaan nimeä, sori. Tällainen marinadi sopii parhaiten pannulla lisättäväksi. Ensin tofuun paistetaan rapea pinta ja sitten marinadia aletaan hiljalleen lisäillä tofun pintaan, että se saa paistua ja maustaa tofun kunnolla. Näitä pihvejä voisi tehdä ihan sellaisenaankin syötävksi!


Grillitofuburgeri

4 annosta

Grillitofu
1 pkt maustamatonta Jalotofua
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl (seesami)öljyä
1 rkl soijakastiketta (glut.tarv.)
1 valkosipulinkynsi
2 tl savupaprikajauhetta
ripaus pippuria
ripaus suolaa

Lisäksi
sämpylöitä (glut.tarv.)
salaattia/versoja
portobellosieniä
kesäkurpitsaa
kesäsipulia
tomaattia
vegaanista majoneesia

öljyä paistamiseen

Leikkaa tofukimpale neljäksi pihviksi ja kuivaa enin kosteus talouspyyhkeellä.

Sekoita loput tofun ainekset keskenään marinadiksi.

Puolita sämpylät. Irrota portobelloista jalat, leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa siivuiksi ja pilko sipuli renkaiksi. Siivuta tomaatti

Paahda tofupihvejä grillissä/paistinpannulla, kunnes pinta rapeutuu ja lisää hieman öljyä paistamiseen. Sudi marinadia tofupihvien päälle paiston aikana ja kääntele pihvejä. Kun marinadi on saanut myös hieman paistopintaa, pihvit ovat hyviä.

Paahda sämpylöihin grillissä/pannulla rapea pinta. Paahda myös portobellot, kesäkurpitsa ja sipulit pannulla.

Tarjoile burgerit ja lisää haluamasi täytteet.


Muistathan seurata Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget