Veriappelsiiniskonssit

25. tammikuuta 2020


Veriappelsiinista saa herkullista makua raikkaisiin skonsseihin. Skonssit voi nauttia brunssilla, iltapäiväkahvilla/teellä tai minä hetkenä nyt tykkääkään!


Voiko sitä vain toitottaa tarpeeksi?! Nimittäin jokavuotista veriappelsiinisesonkia! Odotan aina innolla sitrusten sesonkia ja erityisesti veriappelsiinien! Ne ovat vain niin hyviä. Tänä vuonna veriappelsiinit tuntuivat aluksi hyvinkin oransseilta punaisten sijaan, mutta kätevästi näiden kuvien jälkeen veriappelsiinini ovat olleet niin punaisia että melkein puolukatkin jäävät varjoon. Punaisimmat veriappelsiinit löytyivätkin Lidlistä, joten kannattaa koittaa sieltä onneaan jos mielit värikkäitä yksilöitä. Sitrussesongin aikana kannattaa maistaa myös sweetieitä ja hunajapomeloita. Molemmat ovat ihanan makuisia, sweetie greippihenkisellä kirpeydellään ja hunajapomelo makeudellaan.

Tein veriappelsiineista nyt viikonloppuun tai iltapäivä kahvi/teehetkeen sopivia skonsseja. Ne eivät ole liian makeita, mutta veriappelsiinin kuoresta ja mehusta tulee sopiva happamuus. Ja onhan tuo raastettu appelsiininkuori hauskan näköistäkin! Jos veriappelsiinisi ovat tosissaan kunnolla punaisia, voi myös skonssien väri muuttua pinkiksi. Ajattelinkin kokeilla tätä teoriaa näillä uudemmilla punaisilla veriappelsiineillani. Lisää veriappelsiini-inspiraatiota saa veriappelsiinicurdista tai pannukakuista.


Näiden skonssien kanssa sopii loistavasti esimerkiksi Oatlyn påMackan kauratuorejuusto, mutta mikseipä myös vain ihan margariinilevitekin. Töissä söin näitä evääksi kevyesti mikrotettuna, ja sekin toimi mainiosti. Tämän reseptin myötä totesin myös, että Oatlyn turkkilaistyylinen kaurajugurtti toimii älyttömän hyvin leivonnassa!


Veriappelsiiniskonssit

8 skonssia

4 dl vehnäjauhoja (voit korvata puolet täysjyvällä)
½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
1 lusikankärjellinen vaniljaa
ripaus suolaa
1 rkl vaahterasiirappia
1 veriappelsiinin mehu (n ½ dl)
1 veriappelsiinin raastettu kuori
50 g maidotonta margariinia
125g vegaanista turkkilaista jugurttia (esim oatly)
(tarvittaessa 1 rkl vettä)

½ dl valinnaista kasvimaitoa voiteluun

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan loput aineksista ja sekoita juuri ja juuri sekaisin, älä vaivaa kuitenkaan. Jos taikina jää kovin muruiseksi, lisää tilkka vettä.

Muotoile taikinasta n. 2 cm paksuinen kiekko ja leikkaa ympyrä 8 sektoriksi. Muotoile kolmiot tasaiseksi, ettei niihin jää teräviä nurkkia.

Voitele kolmiot kasvimaidolla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei skonsseista tule kovia. Ne ovat hyviä kun keskikohta on aavistuksen pehmeä sormella painaessa, mutta reunat rapeutuneet.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget