Hasselpähkinäpuuro

12. tammikuuta 2020


Hasselpähkinäinen puuro muistuttaa maultaan ehkä hieman nutellaa, paitsi että tässä ei ole sitä isoa määrää sokeria, ainoastaan oikeat maut! Sopii hyvin aamu- tai välipalaksi.


Halusin tehdä täyteläisen hasselpähkinäisen puuron viikonloppuaamuksi ja ajattelin jotain hieman nutellan kaltaista lopputulosta. Vegaanisia nutelloja eli suklaisia hasselpähkinälevitteitä löytyy nykyään jo kaupoistakin, mutta niissä on tosiaan aika runsas määrä sokeria, joten ihan aamupalalle eivät ehkä ole sopivia. Niinpä siis tyydyin vaan hasselpähkinöiden ja kaakaon makuun, mikä ei ollut laisinkaan huono! Hasselpähkinöistä tulee ihana täyteläinen pähkinäinen maku puuroon.

Puuron kaveriksi voi tehdä valinnaisista hedelmistä kanelipaahdettuja kuutioita, käytin kotimaista omenaa, jota vielä löytyy kaupoista mukavasti. Vaihtoehtoisesti tähän käy vaikka päärynä tai miksei appelsiinikin.


Hasselpähkinäpuuro

2 annosta

1 dl hasselpähkinöitä
2 rkl kaakaojauhetta
3 dl valinnaista kasvimaitoa esim. kaura
2 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Laita hasselpähkinät, kaakaojauhe, kasvimaito ja vesi tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta ja aja tasaiseksi.

Laita neste kattilaan ja lisää kaurahiutaleet. Keitä puuroksi hiutaleiden pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta vaahterasiirapilla ja suolalla.

Tarjoile esimerkiksi kanelissa ja vaahterasiirapissa paahdettujen omenakuutioiden kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget