Kookoksinen taateligranola

29. tammikuuta 2020


Kotitekoinen granola on luksusta ja onhan kotitekoinen versio aina parempaa! Tässä granolassa makeus saadaan taateleista ja makua kaakaosta ja kookoksesta.


Granolahirmuna söisin granolaa vaikka ravintolassakin. Mistä tulikin mieleen, että granolaravintolaa ei vielä taida olla olemassa? Siitä kehitysidea jollekin! Olisin varmasti ensimmäisenä asiakkaana jonossa, se olisi varmaa. Granola on kuitenkin vähän kaksipiippuinen juttu. Usein kaupan valmis granola on sokerilla kyllästettyä, jos se ei ole sitä, se on todella kallista ja makuvaihtoehdot toistavat herkästi toisiaan. Ja toisaalta niitä parhaita osia, eli kaikkia sattumia ja hippuja on tosi vähän! Miksi ostaa "mansikkagranolaa" jos mansikkaa on 1 % tai mustikkagranolaa kun vadelmaa on 0,8 % (lukemat oikeasti pakettien kyljistä). Yleensä siis granolassa on hyvin vähän sitä mitä siinä sanotaan olevan.

Kaiken kannalta paras vaihtoehto onkin tehdä granolat itse! Saa juuri sitä mitä haluaa (tai luulee saavansa...), ja jos ei saa, voi katsoa peiliin. Yksinkertaista, eikö? Onneksi netistä löytyy paljon hyviä ohjeita, ja tässä onkin hyvä lisä repertuaariin. Kurkkaa myös mustikkapiirakkagranola ja kahvigranola. Tämä onkin vähän erilainen granolaresepti siinä, että käytin soseutettuja taateleita massan "sidosaineena". Yleensä olen tehnyt siirapista ja öljystä sidosaineen, mutta nyt vähän erilaista. Huomioi siis, että tämä ei ole sellaista perinteistä rouskahtelevan rapeaa granolaa, sillä sokeria ei ole sitä rapeuttamassa. Vaan enemmänkin sellaista pehmeä paahteista. Mutta ehdottomasti hyvää. Varsinkin kun kaakao saa sekoittua kunnolla kasvimaidon kanssa, nam!


Granolapannu kuumaksi ja paistopuuhiin! Suosittelen laittamaan toisen satsin valmistumaan ensimmäisen jälkeen, jos et ole ainoa granolannälkäinen taloudessa. Tai vaikka olisitkin, se voi silti olla hyvä vaihtoehto. Ihan vaan vinkkinä.


Kookoksinen taateligranola

1 uunipannullinen

4 dl (isoja) kaurahiutaleita
½ dl kaakaojauhetta
1 dl kookoslastuja/hiutaleita
½ dl hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä
ripaus suolaa
10-12 pehmeää taatelia
½ dl kookosöljyä
1-3 rkl vettä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Ota taateleista pois siemenet ja sekoita niihin sula kookosöljy. Aja seos sauvasekoittimella tahnaksi, ei haittaa jos jää pieniä klönttejä. Lisää hieman vettä tarvittaessa, että saat massasta tasaisempaa.

Sekoita taatelimassa kuiviin aineksiin ja levitä massa uunipannulle tasaisesti.

Paahda granolaa 200 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, seuraa loppuaika ettei granola pääse palamaan. 


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget