Aamupalanyytit eli vegaaniset munakasnyytit

4. tammikuuta 2020


Torttutaikinasta saa tehtyä herkullisia vegaanisia munakasnyyttejä, joiden valmistaminen ei ole laisinkaan vaikeaa! Kelpaavat vaikka tarjottavaksi brunssille.


Joulun jälkeen pakastimesta saattaa löytyä torttutaikinalevyjä, eikä niiden todellakaan kannata antaa kuivahtaa liian kauaa! Yritin tehdä kauniita tähtitorttuja kuukausia pakastimessa avattuna olleesta torttutaikinapaketista, ja tähtitortuista tuli enemmänkin räjähdystorttuja, sillä kuivahtaneet reunat eivät enää taittuneet siististi vaan enemmänkin murtuivat. Siksi siis kannattaa syödä taikinat parempiin suihin ennen niiden kuivumista!

Vegaaninen mukanas valmistuu kikhernejauhoista ja se toimii hyvin myös nyyttien täytteenä. Tein näihin nyytteihin seitanlastuista, vegemunakkaasta ja tomaatista täytteen. Seitanin sijaan voi käyttää vaikka vegaanisia leikkeleitä tai tofua, tai jättää vaikka kokonaan poiskin, munakas toimii kyllä itsessäänkin. Tomaatin tilalla voi käyttää vaikka paprikaa tai tuoreita yrttejä, tai tehdä vaikka samalla kertaa useita erilaisia. Helppoa näiden tekeminen ainakin on, sillä valmistukseen ei mene juuri sen enenpää aikaa kuin joulutorttuihinkaan.Aamupalanyytit eli vegaaniset munakasnyytit

6 nyyttiä

3 torttu/lehtitaikinalevyä (joista saa leikattua 2 neliötä = 6 neliötä) tai 1 valmispiirakkapohja (vegaaniset löytyy täältä)

Kikhernemunakas
1 dl kikhernejauhoja
½ dl+1 rkl valinnaista kasvimaitoa
½ dl vettä
1 tl kurkumajauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl mustaa suolaa, kala namak (tai aromisuolaa)

Lisäksi
seitankebablastuja
kirsikkatomaatteja

Leikkaa sulatetut torttutaikinalevyt neliöiksi, eli saat yhteensä 6 neliötä. Jos käytät valmispiirakkapohjaa, kauli pohja levyksi ja leikkaa se 6 osaan.

Levitä pohjataikina muffinssipellin kuuteen koloon.

Sekoita kikhernemunakkaan ainekset sekaisin.

Ripottele seitanlastuja taikinakoloihin ja kaada munakasmassa tasan päälle. Puolita tomaatit ja laita jokaiseen koloon munakasmassan päälle.

Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarkkaile paistumista loppuvaiheessa, ettei pinta tummu liikaa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget