Vegaaniset lindströminpihvit

24. helmikuuta 2020


Vegaaniset lindströminpihvit voi valmistaa uusista vegejauhiksista. Silloin pihvien rakenteesta tulee sopivan tiivis, mutta mehevä. Pihvit kannattaa kuitenkin paistaa rauhassa, että ne pysyvät kasassa!


Lindströminpihvi on harvinaisen vaikea sana kirjoittaa, tulin sen tässä huomanneeksi. Joten pahoittelut jo etukäteen, että löydät sen tästä tekstistä kirjoitettuna varmaan viidellä eri tavalla. Mutta naureskele siellä toki partaasi, ei se korkeakoulututkinto takaa välttämättä oikeinkirjoitusta, vaikka kandin yhteydessä suomen kieli testataankin. Kyseisen ruokalajin valmistus ei kuitenkaan ole läheskään yhtä haastavaa, kuin sen nimen kirjoittaminen. Nimittäin voin kertoa sulle salaisuuden, että nämä pihvit valmistuvat lähes yhtä nopeasti kuin ne ehtii syödäkin. Mutta ei ihan.

Kauppoihin on viimeaikoina ilmestynyt paljon kasvipohjaisia "jauhelihoja" eli sellaisia jauhelihapaketissa olevia jauhelihan näköisiä tuotteita, jotka ovat kaikkea muuta kuin jauhelihaa. Selkeää, eikö? Hämmentyneen paketinpyörittelyn jälkeen voi kuitenkin turvallisesti todeta että kyseiset tuotteet ovat kasvipohjaisia. Tällä hetkellä kaupoista taitaakin löytyä Pouttun Muu-kasvipohjaista jauhista ja Lidlin Next Level jauhista. Molemmat olen jo testannut ja molemmat ovat oikein hyviä, joskin jauhelihamaisen hämmentäviä, tuotteita! Molemmat käyttäytyvät jauhelihamaisesti paistettaessa ja niistä saa muotoiltua hyvin pihvejä ja pyöryköitä. Niinpä lähdin jalostamaan tätä pyörykkäideaa ja tein yhtä lapsuuden suosikkiruokaani, eli lindströminpihvejä. 


Vegejauhis toimi oikein mainiosti pihvimassassa, mutta korppujauhoja piti käyttää aika reilusti sidosaineena, että pihvimassa pysyi paistaessa kasassa. Paistaessa vegejauhis kuitenkin auttoi hieman massan jämähtämisessä, eikä murentunut tuhansiksi murenoiksi, jotka paistuvat lopullisesti kiinni pannun pohjaan. Pihvien paistossa pitää kuitenkin olla kärsivällinen, että malttaa antaa niiden paistua kunnolla ensimmäiseltä puolelta ennen kääntämistä. Mutta todella herkulliset pihvit olivat lopputuloksena, voin todellakin suositella!


Vegaaniset lindströminpihvit

12-14 pihviä

2 keskikokoista punajuurta (n. 200 g)
1 sipuli
1 pkt/280g Pouttu Muu kasvisjauhis tai vastaava
3 rkl kaurakeviä/fraichea/makeuttamatonta soijajugurttia
1 dl korppujauhoja
1 tl meiramia
1 tl pippurisekoitusta
½ tl suolaa

öljyä paistamiseen


Kuori raa'at punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Laita raaste kulhoon, peitä lautasella tai kelmulla ja mikrota noin 1,5 minuuttia, että se hieman kypsyy.

Kuori ja pilko sipuli pieneksi ja halutessasi kuullota pannulla öljytilkassa, voit käyttää myös raakana.

Sekoita punajuuriraasteeseen sipulit, jauhis, kaurakevi, korppujauhot ja mausteet. Sekoita massa käsin tasaiseksi.

Muotoile massasta pihvejä tai halutessasi pyöryköitä ja paista reilussa öljyssä pannulla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget