Sitruunakakku

3. helmikuuta 2020


Helppo sitruunainen kuivakakku ihastuttaa kahvipöydässä ketä tahansa! Kaurapohjainen turkkilainen jugurtti tuo raikkaan maun sitruunojen rinnalle.


Sitruunaiset leivonnaiset ovat erityisen lähellä sydäntäni, sillä raikas sitruuna sopii vain niin hyvin makeisiin juttuihin! Kahvilassa sitruunapulla olikin usein suosikkileivonnaiseni, joten tämä kakku onkin eräänlainen tribuutti perinteiselle sitruunapullalle.

Kokeilin ensimmäistä kertaa kuivakakkutaikinassa paksua kasvipohjaista jugurttia ja se toimi todella hyvin! Oatlyn kaurapohjainen turkkilainen jugurtti on loistava tuote käytännössä missä tahansa, myös leivonnassa. Se on tarpeeksi paksua tuomaan hyvän rakenteen leivonnaiseen ja samalla sillä saa täyteläisen maun.


Sitruunakakku maistuu varmasti kelle tahansa, ja se säilyy peiteltynä jääkaapissa useita päiviä, olettaen että sitä on enää jäljellä. 


Sitruunakakku

1,7-2 l kuivakakkuvuoallinen

2 dl täysjyväjauhoja tai muita karkeampia vehnäjauhoja
2½ dl hienoja vehnäjauhoja
2 dl kookossokeria
ripaus suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
4 dl oatly kauraturkkilaistajugurttia
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua

1,7-2 l vetoinen kuivakakkuvuoka
1 tl öljyä ja 2 rkl korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Lisää jauhot tarvittaessa siivilän kautta paakkujen välttämiseksi.

Korppujauhoja 1,7-2 l kuivakakkuvuoka. Levitä öljy pinnalle ja ripottele korppujauhot päälle. Kopauta ylimääräiset korppujauhot pois.

Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. En ymmärrä! Ensin yhden sitruunan mehu, sitten vielä 2 rkl sitruunamehua??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkkaavaisuudesta Karla!
      Nyt oli tullut kirjoitusvirhe, korjasin nyt tekstin. Eli 1 sitruunan kuori raastettuna ja 2 rkl sitruunamehua :)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget