Pullapohjainen mustikkapiirakka

17. maaliskuuta 2020


Pullapohjainen mustikkapiirakka on jotain ihanan perinteistä ja herkullista. Tässä onkin todella helppo ohje pullamustikkapiirakalle! Täytteeseen tulee vain kolme ainesta.


Pullapohjainen mustikkapiirakka on niin perinteinen leivonnainen, että melkein hävettää kertoa tämä. Nimittäin tein nyt pullamustikkapiirakkaa ensimmäisen kerran. Apua. En oikein ymmärrä miten se on todellisuudessa ollut mahdollista, että löysin tämän ihanan herkun salat vasta nyt. Joskus olen tosiaan varmaankin söynyt tällaista, mutta en koskaan tehnyt. Ottaen huomioon miten pullanhimoinen ihminen olen, on tämä havainto jopa huolestuttava.

Nyt kuitenkin asia on korjattu ja söin pullamustikkapiirakkaa monena päivänä peräkkäin varmuudeksi että en taatusti unohda makua! Pullamustikkapiirakan makumaailmaa käytinkin aiemmin granolassa, mutta nyt ihan oikeaa tavaraa. Ja täytyy kyllä sanoa että todella ihana mustikkapiirakka syntyy juuri näin! 


Vegaanisen mustikkapiirakan täytteeksi sopii sellaisenaan Alpron go on vaniljarahaa, se hyytyy hyvin uunissa, joten pohja ei kaipaa sen kummempia täytteeksi. Maku on myös sellaisenaan ihanan vaniljainen. Periaatteessa voisi käyttää myös vaniljajugurttia, mutta sen rakenne ei olisi ihan yhtä tiivis kuin soijarahkassa.


Pullapohjainen mustikkapiirakka

vajaa uunipannullinen n, 12 palaa

Taikina
2½ dl valinnaista kasvimaitoa
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 dl valinnaista sokeria
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä tai 2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
n. 7½-8 dl vehnäjauhoja (voi korvata 3 dl täysjyvällä)
2 rkl maidotonta margariinia

Täyte
1 tlk Alpro go on vaniljarahkaa
3 dl (pakaste)mustikoita
2 tl perunajauhoja

Valmista ensin taikina. Lämmitä kasvimaito vajaa kädenlämpöiseksi ja murenna sinne hiiva ja lisää sokeri. Odota muutama minuutti että näet hiivan aktivoituvan. Lisää suola ja ala lisätä jauhoja pienissä erissä ja sekoita taikinaa aina välissä. Kun olet lisännyt n. 7 dl jauhoja, vaivaa taikinaa useita minuutteja, että se saa sitkoa. Lisää jauhoja vielä tarvittaessa, että taikinasta tulee tarpeeksi kiinteää. Lisää lopuksi margariini ja sekoita taikina sekaisin. Jätä kohoamaan noin 30 minuutiksi liinalla peitettynä vedottomaan paikkaan, esim uuni jossa valo päällä.

Kun taikina on kohonnut, levitä se uunipannulle haluamaasi muotoon ja jätä reunoille hieman enemmän taikinaa, että piirakalle tulee reunat. Hyvä paksuus taikinan pohjalle on noin 1 cm. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia.

Levitä soijarahka kohonneen taikinan keskelle tasaisesti. Sekoita mustikoihin perunajauho ja ripottele ne tasaisesti rahkan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa kypsymistä, ettei pullan pohja paistu liikaa, mutta pulla kypsyisi kuitenkin.

Anna jäähtyä kunnolla, että täyte hyytyy.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget