Marinoitu kaurapalasalaatti

19. maaliskuuta 2020


Kaurapalasta saa marinoimalla vegaanista fetaa. Kaurapalan hapan maku sopii erityisen hyvin marinointiin! Marinoidun kaurapalan voi yhdistää vaikka värikkääseen salaattiin.


Resepti tuotettu yhteistyössä Fazer Yosa kanssa.

Kaurapala on yksi suosikkini ns. uudemmista kasviproteiineista. Se on selvästi omanlaisensa tuote, eikä liian samanlainen kuin esimerkiksi tofu. Kaurapalassa pidän erityisesti sen hieman happamasta mausta. Tämä hapan maku onkin täydellinen öljymarinointiin, sillä se pääsee erityisesti oikeuksiinsa silloin. Valkosipulia, yrttejä ja suolaa, ei sitä muuta sitten tarvitsekaan!

Aiemmin olen tehnyt kaurapalasta lähinnä wokkeja ja sensellaisia, mutta nyt totesin että se on älyttömän hyvää ihan sellaisenaankin marinoituna! Tällä tavalla tulen tekemään kaurapalaa kyllä useamminkin, niin toimiva ja helppo keino. Tässä käytän vielä ns. pikamarinointia, jossa valkosipulin ja yrttien maku imaistaan öljyyn kuumentamalla ja kylmät kaurapalat pyöritellään tuossa öljyssä. Näin marinoitumiseen ei tarvita paljoakaan aikaa. Imeytymättömän öljyn voi sitten käyttää salaatinkastikkeena, joten mikään ei suinkaan päädy hukkaan.


Tällainen pastalla täydennetty salaatti onkin ihanan ruokainen salaatti, eikä tätä syötyään oikeastaan tunnu siltä, että olisi syönyt kevyttä salaattia. Vatsa täyttyy ihan kunnolla, mutta huomaamattaan tulikin syötyä iso kasa kasviksia! Värikäs pasta toimii mielestäni kaikken parhaiten, sillä se on niin pirteän näköistä kasvisten seassa.


Marinoitu kaurapalasalaatti

4 annosta

Marinoitu kaurapala
1 pkt Fazer Yosa yrtit kaurapala
2 valkosipulinkynttä
½ dl öljyä
1 tl rosmariinia
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
½ tl suolaa

Lisäksi
150 g värikästä farfalle pastaa
200 g valinnaista salaattisekoitusta
½ kurkku
100 g kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
100 g punakaalia

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Kääri kaurapala talouspyyhkeeseen ja painele enin kosteus pois. Kuutioi sopiviksi paloiksi.

Pilko valkosipuli hienoksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen valkosipuli ja yrtit. Paahda hetki kunnes valkosipulit saavat väriä. Nosta liedeltä. Lisää kaurapalakuutiot ja sekoita hyvin. Jätä marinoitumaan muiden valmistelujen ajaksi, kääntele välillä.

Revi salaatti. Pilko kurkku, tomaatit ja avokado sopiviksi paloiksi. Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Laita kaikki salaattiainekset ja kypsä pasta kulhoon. Kaada päälle kaurapalojen marinointiöljy ja sekoita hyvin.

Tarjoile salaatti kaurapalojen kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget