Perunavohvelit savutofutäytteellä

5. maaliskuuta 2020


Jämäperunamuusin voi käyttää vohvelitaikinaan, jolloin lopputuloksena on ihanan pehmeitä ja täyteläisiä vohveleita! Täytteeksi voi valmistaa savutofusta herkullisen tahnan.


Peruna kuuluu suomalaiseen ruokaan ja se on nykyään hämmentävän aliarvostettu raaka-aine. Pastan ja riisin ollessa minuuteissa keittyviä arjen pikaruokia, on kuorittava ja keitettävä peruna saanut väistyä. Mä olen ratkaissut ainakin tuon kuorimisongelman sillä, että en vain kuori perunoita, kätevää eikö? Kuorissahan ne kaikki ravintoaineet ovat, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Toki perunat kannattaa pestä ennen kuorineen käyttöä ja usein putsaankin ne nopeasti juuresharjalla ennen käyttöä.

Pitää kyllä itsekin myöntää, että perunaa tulee käytettyä joskus hävyttömän vähän. Olen kuitenkin yrittänyt kunnostautua tässä ja meillä onkin tehty perunamuusia ja sen erilaisia johdannaisia viimeaikoina useammin! Kun perunamuusia tekee kerralla ison määrän, saa sitä herkutella myöhemminkin. Peruna toimii loistavasti rieskoissa, mutta myös lätty- tai vohvelitaikinoissa! Teinkin viikonlopuksi perunavohveleita, joista tuli erityisen meheviä ja herkullisia. 

Satu Koivisto onkin laittanut aluille #perunahaaste :een, jonka tarkoituksena on tuoda peruna takaisin sen ansaisemalle paikalle suomalaiseen keittiöön! Joten jaa sinäkin ihmeessä parhaat perunareseptisi #perunahaaste -tagin kanssa.


Perunavohvelit ovat herkullisia ihan vain sellaisenaankin, mutta kun niihin yhdistää maukkaan täytteen, on makuelämys lähes kuninkaallisella tasolla! Meillä syötiin näitä sunnuntairuokana vanhempieni kanssa ja vohvelit katosivatkin ennätysvauhdilla. Onneksi ne paistettiin etukäteen, ettei kuola ruvennut valumaan paistumista odotellessa!

Tein vohveleille savutofusta ja pippurikauratuorejuustosta täytteen, joka oli mukavan mausteinen, mutta ei liian. Jäljittelin savutofutahnalla hieman kalatahnaista tunnelmaa, joten sitruunamehua ja tilliä saa ja kannattaa lisätäpaljon! Kokonaisuutena tämä olikin suurta herkkua. Uskaliaimmat voivat yhdistää tahnan kaveriksi vielä vegaanista mätiä, se sopii ihan varmasti kokonaisuuteen.



Perunavohvelit savutofutäytteellä

n. 10 vohvelia

Perunavohvelit
5 dl/450 g paksua perunamuusia
5 dl kauramaitoa
4½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 prk/200 g kaurakeviä/kaurafraichea
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

öljyä paistamiseen

Savutofutäyte
1 pkt/300g kylmäsavutofua
1 punasipuli
½ sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunamehua
1 prk/150 g mustapippuri kauratuorejuustoa (yrttimaku käy myös)
1-2 rkl tuoretta tillisilppua
suolaa maun mukaan

tarjoiluun silmusalaattia, punasipulia ja tuoretta tilliä


Kääri tofu keittiöliinaan ja jätä painon esim. paistinpannu alle kuivumaan valmistelujen ajaksi.

Sekoita vohvelitaikinan kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota muutama minuutti.

Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla, öljyä rauta joka välissä. Vohvelit vaativat jonkin verran aikaa paistuakseen, joten älä avaa rautaa liian nopeasti.

Ota kuivatettu tofu ja murenna kulhoon. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Lisää tofun sekaan loput täytteen aineksista ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää sitruunaa tai suolaa tarvittaessa.

Tarjoile vohvelit silmusalaatin, tofutäytteen ja punasipulisilpun kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget