Tofu-kasvisuunipasta

30. maaliskuuta 2020


Lempeästi currylla maustettu tofu-pastavuoka eli uunipasta on herkullinen arkiruoka, joka maistuu varmasti kaikille!


Makaronilaatikko on suomalaisille peruskauraa, mutta uunipastaa tai pastavuokaa voi valmistaa niin monella muullakin tavalla! En osaa tosin oikein päättää kumpi on se oikeampi nimi: pastavuoka vai uunipasta? Joten mennään sitten molemmilla! Pastavuoka onkin arkiruokaa parhaimmillaan, sillä sitä on nopea tehdä isompikin satsi. Siihen saa myös käytännössä huomaamatta upotettua ison kasan kasviksiakin!

Halusin tämän pastavuoan olevan sellainen helposti lähestyttävä tutun makuinen, siispä maustoin tofun kuten joku voisi maustaa kanaa. Curry, kurkuma ja paprikajauhe sopivat hyvin keskenään ja kun curryjauhetta ei käytä liikaa, ei lopputuloksesta tule mausteinen vaan siihen tulee vain sopivasti makua. Kurkuma värjää myös pastavuoan iloisen keltaiseksi ja ruokahetki on entistä parempi, koska kenenkä mieli nyt ei muuttuisi paremmaksi värikkään ruoan myötä!


Kun tofun murentaa ennen maistamista kuutioimisen sijaan, sen rakenteesta tulee erityisen rapea ja herkullinen. Paistopintaa tulee enemmän ja se ei muistuta liikaa vain "outoa tofua" vaan voi tottumattomillekin olla helpommin lähestyttävä. 


Tofu-kasvisuunipasta

4-5 annosta

n. 300 g täysjyväpastaa (glut.tarv.)
1 pkt kylmäsavutofua
1 rkl öljyä
½ purjo
1 parsakaali
½ tl suolaa
2 tl kurkumajauhetta
1 tl curryjauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 prk kaslink aito kaurakerma juustonmakuinen
1 dl kaurakermapurkin huuhteluvettä
n. 50 g vegaanista juustoraastetta esim Valio oddlygood


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi tai hieman alle.

Valuta tofu ja kääri keittiöliinaan. Laita kuivumaan hetkeksi painon, esimerkiksi paistinpannun, alle.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Huuhtele ja pilko purjo ja laita paistumaan pannulle. Pilko parsakaali sopiviksi paloiksi ja laita myös paistumaan. Kun purjo on hieman pehmennyt murenna tofu mukaan pannulle ja paista siihen pinta.

Kun tofu on saanut väriä lisää pannulle mausteet ja sekoita hyvin.

Kaada keitetty pasta ja tofu-kasvissekoitus isoon uunivuokaan tai kahteen pienempään* ja sekoita hyvin. Kaada kaurakerma vuokaan ja lisää purkkiin noin desi vettä ja sekoita hyvin ja kaada sekin vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto saa väriä pintaan ja neste näyttää imeytyneen.

*Kuvassa jaoin reseptin kahteen 1,5 l uunivuokaan, joista toinen näkyy kuvissa. Kun koko annoksen tekee yhteen vuokaan kannattaa vuoalla tosiaan olla reilusti kokoa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget