Hasselpähkinävohvelit ja raparperi-mansikkahilloke

11. kesäkuuta 2020


Hasselpähkinäjauheella maustetut vohvelit tuovat vähän vaihtelua perinteisiin vohveleihin ja ne ovat erityisen herkullisia tarjoiltuna raikkaan raparperi-mansikkahillokkeen kanssa.


Hankimme mökille viime kesänä vohveliraudan. Jostain ihmeellisesta syystä tuota rautaa ei ehditty silloin käyttää kuin kerran. Tänä kesänä otinkin sitten asiakseni tehdä vohveleita heti kun tilaisuus koittaa! Vohvelinpaistohommat onnistuivat helposti terassilla, kun ei tarvinnut välittää rasvakärystä tai huutavista palohälyttimistä. Hyvällä säällä vohveliraudan käyttö ulkona onkin tosi kätevää! Samalla tulee nautittua säästä, kun vohveleiden paistoon voi kulua hetkinen aikaa.

Vohveleiden kavereiksi tein mökin raparperipuskan antimista raparperihilloketta, johon lisäsin mansikoitakin tuomaan makeutta. Kun hilloketta ei tarvitse säilyttää pitkiä aikoja, ei siihen tarvitse lisätä sokeria kuin hieman mauksi. Tällöin maku säilyy raikkaana ja raparperin parhaat ominaisuudet voivat loistaa.


Hasselpähkinä sopi mielestäni vohveleihin todella hyvin, rakenteesta tuli täyteläisempi. Todellisuudessa tosin hasselpähkinä ei mitenkään hallitsevasti maistunut vohveleissa, vaikka sitä määrällisesti onkin paljon. Pieni pähkinäinen vihvahde vohveleissa kuitenkin oli ja rakenne oli se suurin juttu tässä! Vähän vaihtelua vohveleihinkin.


Hasselpähkinävohvelit ja raparperi-mansikkahilloke

n. 12 pyöreää vohvelia tai n. 15 neliskanttista

Hasselpähkinävohvelit
6,5 dl valinnaista kasvimaitoa
½ dl margariinia sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita
n. 100 g/3 dl hasselpähkinäjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Raparperi-mansikkahilloke
5 pientä raparperin vartta
3 dl (pakastemansikoita)
½ dl vettä
½ dl ruokosokeria/kookossokeria
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä tai 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Lisäksi
kauravispiä
tuoreita nektariineja

Sekoita vohvelien ainekset keskenään ja anna taikinan turvota vähintään 15 min.

Valmista hilloke. Leikkaa raparperit paloiksi ja puolita mansikat (elleivät jo ole). Lisää kaikki ainekset kasariin ja kuumenna. Kun seos rupeaa kiehumaan laske lämpöä ja keitä pari minuuttia. Kaada (steriloituun) lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Hilloke säilyy viikon-pari.

Paista taikinasta vohveleita öljytyllä vohveliraudalla. Vohveliraudasta riippuen taikinan paistumiseen voi kulua yllättävänkin paljon aikaa, joten älä hätiköi ensimmäisen avaamisen kanssa.

Vatkaa kauravispi ja viipaloi nektariinit.

Tarjoile vohvelit hillokkeen, vispin ja nektariinien kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget