Patongit beanit täytteellä

8. kesäkuuta 2020


Beanit-suikaleista tehty täyteläinen täyte on herkkua patonkien päällä tarjoiltuna. Täytteeseen voi käyttää helposti satokauden tuoreita kasviksia.


Selasin töissä tauolla Kotivinkkiä, jossa oli täytettyjen patonginpalojen ohje. Ohjeessa toki oli liuta eläinperäisiä aineita majoneesi mukaanlukien. Siitä mieleeni tulikin idea patonkien täytteestä. Kaupassa oli satokausihyllyssä myynnissä punakevätsipulia (vai onko se kevätpunasipulia?) ja retiisiä. Nuo näyttivät niin herkullisilta, että täytyi ostaa! Lisäksi halusin täytteeseen jotain täyteläistä, joten beanit-suikaleet sopivat siihen hommaan mainiosti. Halusin täytteestä kuitenkin raikasta, joten käytin kaurafraichea ja mausteena sitruunamehua.

Täytteestä tulikin ihanan raikas ja kesäinen täyte patongeille, jota söisi ihan sellaisenaankin! Patongin päädyin tekemään itse leipomisvimmassani, eikä se ollutkaan niin vaikeaa kuin ajattelin! Rapeapintaisen ja sisältä pehmeän patongin valmistus tuntui mahdottomalta kotona. Lopputulos oli kuitenkin herkullinen, kun muisti lisätä vettä uunin pohjalle rapean pinnan aikaansaamiseksi.


Patongit beanit täytteellä

n. 20 palaa

Beanit-suikaletäyte
2 kevät(puna)sipulia tai varsisipulia
2 tl öljyä
1 pkt beanit-suikaleita
100 g (pakaste)maissia
4-5 retiisiä
1 rs/200 g kaura fraichea
2 rkl sitruunamehua
1/3 tl mustapippurirouhetta
1/3 tl suolaa

lisäksi 1-2 patonkia

Pilko kevätsipulit paloiksi. Kuullota valkoiset osat pannulla tilkassa öljyä. Lisää beanit suikaleet pannulle ja paista niihin rapea pinta (säästä vihreät osat koristeluun). Lisää pannulle myös maissit sulamaan, jos käytät pakastemaissia. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

Leikkaa retiisit ihuiksi siivuiksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

Leikkaa patongista siivuja hieman vinoon. Voit paahtaa patongit halutessasi. Lusikoi täytettä patongeille. Ripottele päälle kevätsipulien vihreiden osien silppua. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget