Tortillat currytofulla ja avokadokastikkeella

7. huhtikuuta 2021


Kaipaatko hieman vaihtelua tortilloiden täytteeksi? Tässä on värikäs täyteidea, jossa on reilusti makua!


Täytetyt tortillat ovat niin helppoa ja nopeaa arkiruokaa, mutta niiden olemassaolon saattaa unohtaa helposti. Toisaalta helposti tulee klikkiydyttyä perinteiseen salsalla maustettuun täytteeseen ja perus salaatteihin. Kokeilin nyt täytteeksi jotain ihan muuta ja yhdistelin vapaasti aasialaisia makuja kauden kasviksiin.

Currytahnalla, maapähkinävoilla ja kookosmaidolla maustettu tofu on ihana täyte tässä tai missä tahansa muussa reseptissä, kannattaa siis napata ainakin niiden ohje talteen! Tortillan välissä currytofu toimi tosi hyvin mausteisuutensa ansiosta. Kun sen yhdisti vielä raikkaisiin kasviksiin niin lopputulos oli todella maukas, muttei kuitenkaan liian aikaavievä arkeenkaan.






Tortillat currytofulla ja avocadokastikkeella

6-8 täytettyä tortillaa

Currytofu
1 pkt/300g maustamatonta tofua
1 tl öljyä
2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl maapähkinävoita
2 dl kookosmaitoa

Avokadokastike
3 kypsää avokadoa
½-1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Lisäksi
6-8 tortillaa
100 g punakaalia

Valmista ensin tofu. Purista tofusta enin kosteus pois käsin ja murustele paistinpannulle rouheiksi paloiksi. Paista tofua tilkassa öljyä, että se saa hieman paistopintaa. Lisää pannulle currytahna, maapähkinävoi ja kookosmaito ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä niin, että kastike tiivistyy.

Valmista avokadokastike. Kuori avokadot. Soseuta avokado, puolet limen mehusta ja oliiviöljy sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Tarkista maku ja lisää limen mehua tarvittaessa. Mausta pippurilla ja suolalla. 

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja puristele siivuja käsien välissä muutamia kertoja. Puristelulla saat kaalista makeampaa.

Lämmitä tortillat ja kasaa kaikkia täytteitä.


Vinkki!
  • Halutessasi voit myös marinoida punakaalin, jos haluat lisää etikkaisuutta. Sekoita 1 rkl omenaviinietikkaa, 1 tl sokeria ja ripaus suolaa punakaalisilppuun ja anna marinoitua, sekoittele välillä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget