Hulk smoothiessa

30. toukokuuta 2015


Ylioppilasjuhliin saatiin nätti sää ainakin meilläpäin. Juuri sopiva siinä mielessä, että ei ollut liian kuuma, muttei liian kylmäkään ja aurinkokin uskalsi näyttäytyä. Kävin itse äitini kanssa erään perhetuttumme juhlissa ja siellä oli todella viihtyisää ja tarjoilutkin kohdillaan. Tarjolla oli erittäin maukasta keksipohjaista silkkistä suklaapiirakkaa, pitäisi varmaan itsekin lähteä kehittelemään jotain sen tapaista. Kenties vaikka avokadolla terästettynä?
Avokadosta pääsemmekin tähän varsinaiseen aiheeseen, eli purkitettuun Hulkiin. Erinäisiä supersankari aiheisia juomia ja smoothieita tuntuu olevan liikkeellä. Yleisin niistä, ainakin omilla googlaustaidoillani, on ollut Hulk-smoothie. Variaatioita on ollut varmaankin yhtä paljon kuin reseptejäkin, vaihtelua jugurteista pinaatteihin. 
Halusin sitten kokeilla omaa vihreää Hulkin nimikkosmoothieta ja pohdiskelinkin hieman, että mitä Hulkin smoothiessa todella pitäisi olla. Kyseessähän siis tämä Marvelin massiivinen ja voittamaton vihreä hahmo. Toisinsanoen lähdin liikkeelle siitä, että smoothien pitäisi tuoda kunnolla potkua ja energiaa. Samoin vihreä väri oli välttämätön ja tottakai hyvä maku. Lopulta sitten pinaatti, avokado ja spirulina pääsivät vihreäksi värikseni. Toki ilman spirulinaakin vihreys olisi taattu, mutta olen jotenkin tykästynyt spirulinan käyttöön aiemman kesätyöni johdosta (jossa tutkimusryhmän seeprakaloille syötettiin spirulinaa). Niinpä sitten potkua tuomaan maapähkinävoi ja suosikkini pellavansiemenrouhe. Banaani päätyi joukkoon jääpalojen korvikkeeksi ja rakenteen parantajaksi. Mantelimaito sopi puolestaan hyvin nesteeksi ja toi hyvää makua.
Lopputuloksena olikin sitten varsin täyttävä, kermaisenrakenteinen vihreä supersmoothie. Tämän juotuaan todentotta alkaa Hulkilta tuntumaankin. Tai jos ei muuta, niin ainakin ison (tai peräkkäisten) annoksen jälkeen liian tiukat vaatteet repeävät päältä.

Hulk smoothie

2 annosta

4       kourallista pinaattia
1       avokado
1       pakastettu banaani
2 rkl  maapähkinävoita
2 rkl  pellavansiemenrouhetta
2 tl    spirulinaa
3 dl   mantelimaitoa

Huuhdo pinaatit ja kuori avokado ja poista kivi. Lisää tehosekoittimeen kaikki ainekset ja surauta tasaiseksi minuutti-pari. Tarjoile heti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget