Kookoksinen bataatti-kasviskastike

1. kesäkuuta 2015


Kesäkuu tuli ja täällä Tampereella höysteenä tuli varsin iloinen sademyrsky. Onnistuin itse onneksi välttymään pahimmilta sateilta. Ehkä kesäkuu kuitenkin tulee olemaan parempi kuin viimevuosi, onhan nyt yleisestiottaen ollut jo ihan mukiinmenevän lämmintä... Vaikkei välttämättä kesäisimmästä kesäisimpiä kelejä ole vielä tullut, niin vielä on kuitenkin toivoa. 
Kesästä päästäänkin sitten ruokaan, jota täytyy kesälläkin nauttia. Tälläkertaa olisi vuorossa bataattikasviskastike, jossa liemenä käytetty Alpron uudehkoa kookosruoka"kermaa". Se osoittautui herkulliseksi ja ehkä hieman helppokäyttöisemmäksi suolaisessa ruuassa, kuin perinteinen kookosmaito. Idea tällaiseen bataattikastikkeeseen syntyi ystävältäni, joka halusi valmistaa miedosti maustettua kasviskastiketta, jossa olisi bataattia ja muita kasviksia kookosliemessä. Hän oli ajatellut myös munakoisoa kastikkeeseen lisäksi, mutta itselläni ei ollut sitä juuri tällähetkellä saatavilla, joten munakoisot jäivät uupumaan, mutta voisivat hyvinkin sopia tähän kokonaisuuteen! 
Tavoitteena oli tehdä kastike, joka ei olisi suoranaisesti curry tai mausteinen, mutta ei kuitenkaan olisi ihan mauton. Kookos tuntuu imevän mausteita tehokkaasti itseensä, joten maustaminen osoittautui hieman haastavaksi. Lopulta päädyin käyttämään hieman currytahnaa tuomaan makua, mutta sen verran vähän, että maku jäi miedoksi. Kokonaisuutena pidin tästä kastikkeesta paljon ja se toimi oikein hyvin riisin kaverina. Oli myös hauska syödä näin värikästä kastiketta.

Kookoksinen bataatti-kasviskastike

3-4 annosta

200 g bataattia
1        porkkana
1 dl    punaisia linssejä
150 g parsakaalia
1        sipuli
1 prk  Alpro kookos ruokakermavalmiste
1 rkl   punaista currytahnaa
1 tl     soijaa
½ tl    valkosipulijauhetta
½ tl    suolaa

öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko bataatti ja porkkana. Kuutio bataatti sopivan kokoisiksi paloiksi ja viipaloi porkkana. Keitä niitä noin 5 minuuttia. Lisää sekaan raa'at linssit ja paloiteltu parsakaali. Keitä vielä 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit lähes kypsiä. 
Kuori ja lohko sipuli pieneksi. Kuullota sipulia kasarissa öljyssä. Valuta kypsät kasvikset ja lisää sipulien sekaan. Kaada päälle ruokakermavalmiste ja huuhdo purkki ja lisää huuhteluvesi vielä mukaan. Sekoita hyvin. Lisää currytahna ja loput mausteista. Tarkista maku ja lisää jotain tarvittaessa. Anna keittyä pari minuuttia ja nosta pois kuumalta levyltä.
Tarjoile kastike esimerkiksi riisin kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget