Mustikkatuorepuuro punajuuripohjalla

12. toukokuuta 2015


Tuorepuurot ovat mukavaa vaihtelua aamu- tai välipaloihin perinteisten keitettyjen puurojen tilalle. Ne ovat myös oiva tapa upottaa hieman ylikypsät/nahistuneet hedelmät ja marjat. Tämä tuorepuuro sai alkunsa jääkaapissa olevista mustikanlopuista, tilkasta punajuurimehua ja superruskeista banaaneista. Saipahan nämä jämät siis käytettyä hyvään tarkoitukseen ja lopputulos vielä maistuikin hyvältä.
Itse pidän tuorepuuroissa erinäisistä leseistä ja rouheista. Tuntuu, että laitan nykyään varmaan joka rakoon pellavansiemenrouhetta, mutta mikäs siinä, se on kuitenkin hyvää ja terveellistä. Se myös tuo hyvää rakennetta puuroihin, smoothieisiin ja leivonnaisiin. Etenkin leivonnassa pellavansiemen rouhe on todella kätevää, kannattaa kokeilla!
Mutta tässä sitä kuitenkin olisi mustikkabanaanipunajuurituorepuuro. Lähinnä mustikka tässä oli hallitsevimmassa asemassa ja banaani maistui mielestäni makeutena, ei niinkään banaanimaisena. Punajuuri mehu toi puuroon hauskan vispipuuroisen värin, mutta ei maistunut punajuurelta. Toki jos ei punajuurimehua ole juuri saatavilla, voinee sen korvata jollain muullakin.

Mustikkatuorepuuro

noin 3 annosta

2        ruskeaa banaania
100 g mustikoita
3 dl    maustamatonta (soija)jugurttia
1 dl    sokeroimatonta punajuurimehua
2 dl    kaurahiutaleita
1 dl    kauraleseitä
2 rkl   pellavansiemenrouhetta

Kuori banaanit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Annostele puuro kulhoihin ja ripottele pinnalle pellavansiemenrouhetta. Anna tekeytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget