Melkein kuin suklainen smoothie

6. lokakuuta 2015


Tämä smoothie ei ole suklaasta kuullutkaan, mutta jostain syystä sen maku hieman suklaata muistutti. Kyseessä jokatapauksessa terveellinen ja raikas tehosmoothie, josta riittää puhtia vaikka aamun aloitukseen.


Niin se lokakuu on sitten alkanut ja kelit kylmenneet. Maanantaina aamulla lähdin pahaa aavistamattomana bussipysäkille hieman kiireessä, enkä ehtinyt miettiä sen koommin jalkaani laittamiani kenkiä. Niinpä sitten nilkkani olivat pitkälti paleltua odotellessani myöhässä olevaa bussia ja sen jälkeen vielä piti kävellä normaalia pitempi matka luentosaliin. Toisaalta, hyvää karaistumista talvea odotellen. Ehkä pitää vielä kasvattaa talviturkki kesän jäljiltä takaisin. Harmillista tosin lienee se, että turkinkasvatusprojektini ovat yleensä tyssänneet epäonnistumisiin. Ehkä vielä jonain päivänä (jolloin tuskin enää olen niin mielissäni siitä). Mutta josko nyt ruokahalunne menetettyänne vaihtaisin aihetta johonkin miellyttävämpään. Flunssaan? Räkään? Vai kenties mielummin ruokaan?
En myönnä olevani missään muotoa väsyksissä, pois se minusta. Mutta niin, näin kelien viilennettyä, mieli tekee yhä useammin lämpimiä juomia ja kaikennäköistä muuta mieltä ja kehoa lämmittävää. Noin vuosi sitten olin käymässä eräässä Tamperelaisessa smoothiepaikassa, jossa ystävällinen myyjä suostui valmistamaan minulle ja kaverilleni lämpimän suklaisen smoothien. Sitä kutsuin todentotta luovaksi ja hyväksi palveluksi. Miksipä ei smoothieta voisi syödä kunnolla lämpimänä. Silloin kyseinen smoothie oli äärimmäisen herkullista ja uutuudenviehätys oli varsin suuri. Sittemmin paikan asiakaspalvelutaso on laskenut ikävästi ja käytännössä boikotoin paikkaa, sillä kerran minua ei suostuttu palvelemaan, joten en välttämättä haluaisi kyseistä paikkaa enää suositella. Lämmin smoothiemuisto on kuitenkin visusti mielessäni.
Tämä smoothieni ei valitettavasti ole lämmin, mutta raikas ja todella herkullinen. Olen huomannut, että porkkana on loistava ainesosa smoothieen. Se tuo mukavaa makeutta ja samalla kivan värin. Tässä smoothiessa porkkana toimii lähinnä vain ruskean värin tehostajana hasselpähkinäjuoman ja pellavarouheen ohella. Inkivääri korostaa ihanasti smoothien makuja ja tuo raikkaan lisän. Vaikka ei olisi mikään inkiväärin suurkuluttaja, tässä se todella toimii ja maistuu herkulliselta. Itse söin tätä aamupalaksi, eikä nälkä sitten vaivannutkaan ihan heti ja selvisin onnistuneesti lounaaseen saakka. Monesti kun smoothiet tuppaavat olemaan varsin keveitä ja nälkä iskee tunnin-kahden jälkeen.

Tässä olisi resepti ruskeaan, mutta ei suklaiseen herkkusmoothiehen, joka kelpaa täyttävyytensä puolesta aamupalaksikin. Maku on suklaisen raikas ja täyteläinen. Porkkana ja inkivääri sopivat loistavasti tasapainottamaan toisiaan ja inkiväärikään ei liiaksi hyppää makujen yli. Rakenne on myös sopivan kermainen ja pienellä muuntelulla tästä saisi kätevästi vaikka lusikoitavan smoothiekulhonkin. Onko muilla kokemusta yllättävistä makuyhdistelmistä?

Raikas tehosmoothie

1 annos

1       banaani
1       porkkana
1       parin sentin pala inkivääriä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl kookoshiutaleita
2 dl  hasselpähkinämaitoa

Kuori banaani, porkkana ja inkivääri. Paloittele tehosekoittimeen, inkivääri ihan pieneksi. Lisää loput ainekset ja surauta smootheiksi.
Jos syöt smoothien vasta myöhemmin, kannattaa lisätä hieman nestettä, koska pellavansiemenrouhe turpoaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget