Pannukakku sandwichit rusina-omenatäytteellä

30. lokakuuta 2015


Superpehmeät pannukakku sandwichit sulavat suorastaan suussa. Täytteenä toimii omenoista ja rusinoista tehny hilloke. Näitä on helppo tarjota vieraillekin, sillä syöminen tapahtuu kätevästi käsin.


Pehmeät ja paksut pannarit ovat jotain taivaallista, mutta mitä saadaankaan aikaan tekemällä sandwicheja näistä pehmeistä pannareista? Oma vastaukseni olisi, että jotain ehdottoman kiellettyä. Asia ei kuitenkaan ihan niinkään ole, sillä nämä pannarit voisi jopa mieltää terveellisiksi! Pannaritaikina pysyy paistamisen jälkeenkin untuvaisen pehmeänä ja paistamalla pannarit täysin öljystä kuivatulla pannulla, saa pinnastakin kauniin tasaisen. Kokonaisuuden kruunaa makea omena-rusinatäyte, jopa sopii näihin pannareihin mainiosti. Tavoitteenani oli hieman jäljitellä japanissa tarjottavia Dorayaki-pannukakkuja, jotka ovat pehmeistä pannareista valmistettuja sandwicheja, jotka tarjoillaan usein makealla paputäytteellä tai jopa kreemillä. Teinpä sitten hieman suomalaisemman version tästä ihanasta jälkiruuasta ja tässä sitä sitten ollaan.

Tämä olisikin sitten toinen 100 tapaa käyttää rusinaa -reseptikilpailuun laittamani ohje. Kyseessähän on siis Sun-Maidin ja ruoka.fi:n järjestämä kilpailu, jossa tavoitteena oli kehitellä reseptejä, joissa käytettäisiin Sun-Maidin rusinoita. Reseptini pääset näkemään ruoka.fi:n sivuille TÄSTÄ.

Muokattu 25.11.15: Kilpailu päättyi ja suurempaa menestystä eivät reseptini saaneet, mutta tämä pannukakku sandwich-resepti julkaistiin Kaksplussassa joulukuussa, joten se oli mielestäni loistava saavutus. 


Jos siis nämä pannukakku sandwichit olivat mielestäsi vastustamattomia, niin käy ehdottomasti äänestämässä niitä ruoka.fi:n sivuilla! Sikäli olet kiinnostunut enemmän raakaherkuista, voit äänestää myös toista kisareseptiäni: inkiväärisiä rusinapalloja, reseptin pääset näkemään ruoka.fi:n sivuilta tästä.


Tällä ohjeella pannukakuista tulee todellä pehmeitä ja ne on helppo muotoilla sandwicheiksi kelmun avulla, jolloin välttyy täytteen ylimääräiseltä tursuamiselta välistä. Näiden tarjoilu on myös todella yksinkertaista, sillä brutaalisti kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä voi syödä käsin. Haarukkaa ja veistä en suosittelisi välttämättä käyttämään. Näiden täytettyjen pannareiden esikuvat, dorayakit tarjoillaan usein joko kokonaisena tai puolitettuna, kuten minulla kuvissa, että kaunis täyte pääsee näkyville. Dorayakien pohjalle onkin tullut monen monta erilaista hauskaa tarinaa niiden alkuperäismaassa japanissa, joten kannattaa tutustua aiheeseen jos kiinnostaa. Nämä suomalaisemmat versiot ovat kuitenkin loistava apu ensimmäiseen herkkunälkä-hätään. Et tule pettymään!

Pannukakku sandwichit rusina-omenatäytteellä

6 annosta

Täyte
2       (kotimaista) omenaa
1 dl   Sun-Maid rusinoita
2 rkl  vaahterasiirappia
1-2 tl psylliumia (tai perunajauhoja)

Taikina
2 dl      makeuttamatonta omenasosetta
½ dl     vaahterasiirappia
4 dl      täysjyvävehnäjauhoja
2 tl       leivinjauhetta
4 dl      soijamaitoa (tai lehmänmaitoa)
2-3 rkl vettä

öljyä paistamiseen

Täytteen voi valmistaa jo etukäteen, että sen voi käyttää kylmänä. Kuori omena halutessasi. Paloittele omena kasariin kuutioiksi ja lisää vettä niin, että palat lähes peittyvät. Keitä omenoita kunnes rakenne rupeaa hajoamaan ja seoksesta tulee sosemaista. Lisää sekaan rusinat ja vaahterasiirappi ja anna lämmetä vielä. Nosta sose pois hellalta ja lisää psyllium. Seoksesta tulisi tulla paksua kiinteähköä sosetta. Anna jäähtyä ennen käyttöä.
Valmista taikina sekoittamalla ensin omenasose ja vaahterasiirappi keskenään. Mittaa jauhomäärä mahdollisimman ilmavasti ja lisää siihen leivinjauhe. Lisää kuivat aineet ja maito omenasoseeseen vuorotellen. Taikinan tulisi tässä vaiheessa olla helposti lusikoitavaa, joka hitaasti valuu sekoitusvälineestä nostettaessa. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi.
Kun taikina on tekeytynyt lisää siihen 2-3 rkl vettä, että siitä tulee löysempää, niin että se valuu lusikasta yhtenäisenä vanana.
Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen öljyä. Kun pannu on kuuma, pyyhi kaikki öljy pois talouspaperilla (näin paistettaessa lättyyn tulee tasainen pinta). Ota noin 1 dl vetoinen kuppi taikinan annosteluun. Täytä kuppi lähes kokonaan, kaada pannun keskelle niin että taikina leviää noin 8 cm halkaisijan lätyksi, tarvittaessa avita lastalla. Paista lättyä kunnes sen reunoille nousee kuplia ja käännä. Paista toiselta puolen noin 30 sekuntia, kunnes lätty hieman kohonnut keskikohdasta. Nosta siistimpi puoli ylöspäin lautaselle, mutta älä pinoa lättyjä päällekäin. Paista näin koko taikinasta lätyt. 
Valitse samankokoisimmat lätyt pareiksi, ja levitä noin ruokalusikallinen täytettä alapuolelle ja purista kansi päälle. Kääri kelmuun ja painele reunat siististi yhteen. Nosta tarjolle siistimpi puoli ylöspäin.
Täytetyt pannukakut voi syödä hyvällä omallatunnolla käsin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget