Poreileva vesimelonijuoma

10. heinäkuuta 2016


Kesällä raikkaat juomat ovat mukavia lämpimällä kelillä. Usein virvoitusjuomat ovat kuitenkin runsassokerisia, kun juoman valmistaa itse saa koostumuksesta juuri sellaisen kun haluaa. Vesimeloni tuo juomaan makua ja makeutta.


Olin lukevinani säätiedotteista hiljattain, että Suomeen olisi turha odottaa aurinkoa lähiaikoina. Nyt kuitenkin pahasti näyttäisi siltä, että aurinko tuossa ulkosalla paistaa. Toivotaan, että sinunkin olinpaikassasi paistaisi aurinko, eikä vain täällä. Olen päässyt aika mukavasti jo lomatunnelmiin, on tullut syötyä hyvin ja ulkoiltua kunnolla. Samoin koiria on tullut bongattua ihan läjäpäin, sillä tuntuu että kaikki ovat nyt liikkeellä koiriensa kanssa. Eilen erittäin mielenkiintoinen näky oli harmaa brindle akita, joita ei kovinkaan usein Suomessa näe. Kerran aiemmin on tullut vastaan tuon värinen ja itse akita rotua vain muutamaan otteeseen. Koirabongaus on ehkä suosikkipuuhaani ulkona oleillessa ja sitä on hyvin yksinkertaistakin harrastaa. Onko sinulla suosikki kesäpuuhaa kelien ollessa suotuisat?

Toki sitä en voi kieltää, etteikö myös ruuanlaitto olisi suosikkipuuhaani, vuodenajasta riippuen. Sen vastapainoksi on toki hyvä olla aina muutakin ja yksi loistava vaihtoehto on ulkona syöminen. Kävin juuri eilen perheeni kanssa syömässä ihanassa ravintolassa, jossa annokseeni kuului emmervehnää. Emmervehnästä olen kuullut paljon viimeaikoina, kun se on jälleen nousemassa ihmisten mieliin. Emmervehnä on yksi näistä muinaisista viljalajikkeista, jotka ovat joutuneet unholaan, mutta on taas ruvettu viljelemään Suomessakin. Emmervehnä on  En ollut kuitenkaan saanut vielä maistettua sitä missään, mutta nyt on sekin hoidettu. Emmervehnäjyvät muistuttivat rakenteeltaan hieman ohrajyviä, mutta maku oli hieman miedompi. Samainen ravintola myikin sitten Malmgårdin luomu emmervehnää, jota sitten ostin kotikokkailuja varten.

Minkälaisia reseptejä haluaisit minun kokeilevan emmervehnästä?


Kesäisin on mukava juoda jotain raikasta, mutta usein virvoitusjuomissa ja drinkeissä on hyvin paljon sokeria. Pyrin ainakin välttelemään sokerin liiallista nautintaa, sillä sitä tuntuu nykyään olevan käytännössä ihan kaikessa. Joten etenkin kun teen itse ruokaa, en käytä valkoista sokeria ja pyrin etsimään vaihtoehtoisia tapoja makeuttaa ruokia. Hedelmät ovat yksi hyvä keino saada makeutta juomiin. Tosin pitää kyllä myöntää, että googletuksen jälkeen totesin tässä tapauksessa vesimelonin olevan marja. Mutta idea kävi toivonmukaan kuitenkin selväksi. Jääkaappikylmästä vesimelonista tehty sose toimii raikkaana juomana ihan sellaisenaankin, mutta kun siihen lisää kivennäisvettä ja hieman sitruunamelissaa raikastamaan, on lopputulos todella miellyttävä. Jos siis haluat raikkaan kesäjuoman, kokeile ihmeessä tätä!

Vesimelonijuoma

4 annosta

½ vesimeloni (noin 400 grammaa)
1 pieni kourallinen sitruunamelissaa
4 dl kivennäisvettä (mielellään vichyä)

Kaavi jääkaappikylmä vesimeloni tehosekoittimeen. Lisää sitruunamelissa (jätä pari oksaa koristeluun). Surauta tasaiseksi. soseeksi.
Annostele sose laseihin ja kaada päälle jääkaappikylmä kivennäisvesi. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoile heti.
4 kommenttia :

 1. Nam, tämä näyttää hyvältä. Pitääkin kokeilla huomenna, kunhan haen kaupasta vesimelonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ja kiva kun kommentoit!
   Kokeile ehdottomasti :) Vesimelonit on nyt mukavan edullisia niin voi tehdä tätä vaikka useamman satsin vaikka ostaisi isommankin melonin.

   Poista
 2. Me ostettiin tänään muutama vesimeloni! Mietittiin muuten kaupassa miten hassua on ettei isoja ole enää ollenkaan, vaan pikkusia vain. Ennen oli juuri toisinpäin :D Vielä kun olisi se tehosekoitin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesimelonit on kyllä parhautta, etenkin kylmänä! Jännä kyllä että isot oli mennyt, muttei pienet! Ihmettelen aina samaa kun on niitä kolmenkilon jättiläisiä, kun siitä pitää sitten ihan tosissaan tehä kaikkea mahdollista.
   Mut hei vesimeloni on niin pehmosta et käsivoimin vaan murskaksi nyrkeissä niin tulee käsivarsitreeni samalla!

   Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget