Piparkakkupuuro

20. joulukuuta 2016


Piparkakun makuja saa helposti lisättyä ruokiin piparkakkumausteella, mutta maku on yhä parempi kun sekaan lisää pari muutakin herkkua! Tämä piparkakkupuuro vie kielen mennessään.


Tämä viikko tuntuu etenevän tavallaan todella hitaasti, mutta tavallaan todella nopeasti. Kun tietää, että ennen joulua pitäisi saada vielä sata ja yksi hommaa tehtyä niin vähemmästäkin alkaa stressaamaan. Asiaa ei toki auta, että viimeinen tenttini on 22. päivä, jonka jälkeen pitää vielä iltajunassa jouluruuhkassa matkustaa. Jouluvalmistelut eivät stressaisi läheskään yhtä paljoa, jos ei tarvitsisi tässä kaiken ohessa yrittää keskittyä tenttiin lukemiseen, kun päässä pyörii kymmenen muutakin muistettavaa asiaa lääkkeenantoreittien sijaan.

Yksi asia on kuitenkin varmaa, kun tekee jotain hyvää ruokaa, mieli ei voi enää olla paha.

Päätin yksi aamu tekaista piparkakunmakuista puuroa, mutta en tyytynyt vain lisäämään piparkakkumaustetta, niinkuin monta kertaa aiemmin olen tehnyt. Nimittäin uusi ystäväni carobjauhe toimii piparkakkukorvikkeena erittäin hyvin! Carob on siis johanneksenleipäpuu toiselta nimeltään, ja sitä käytetään usein tuotteissa rakennetta tuovana aineena, mutta muistuttaa hyvin paljon kaakaota! Carobissa on kuitenkin vähemmän rasvaa kuin kaakaossa, mutta enemmän kalsiumia. Carob sisältää myös monia hyviä vitamiineja ja hivenaineita, joten sen käyttöä kannattaa ainakin kokeilla! Postauksen lopussa vinkkejä carobin löytöpaikoista. 

Piparkakkumaista pehmeyttä puuroon tuo lopuksi vielä mantelitahnasta tehty kastike. Kastike toi ihanaa kermaisuutta puuroon ja jouluinen aamupalatunnelmani oli täydellinen. Tätä syötyään päivä ei vain yksinkertaisesti voi mennä pilalle! Postauksen lopussa myös vinkki kastikkeen vaihtoehtoisiin toteutuksiin.


Tämä onkin siis täydellinen joulunodotuspuuro! Olenkin tehnyt tätä itselleni jo useamman kerran, enkä ole vielä kertaakaan pettynyt. Eivätkä blogin seuraajat instagramissakaan, sillä toive tähän postaukseen tuli heiltä. Muista siis sinäkin seurata blogia Instagramissa, ellet jo seuraa. Blogi löytyy myös Facebookin ja Pinterestin puolelta.

Sivupalkista oikealta löydät myös linkin, jonka kautta pääset äänestämään tekemääni reseptiä Kaksplussan ja Sydänmerkin järjestämässä kisassa. Reseptini kisassa on kaksiväriset pinaattiletut ja kermainen tofukastike, joka oli muuten todella maukasta! Kurkkaa kisa klikkaamalla lettujen kuvaa.


Piparkakkupuuro

2 annosta

Puuro
2 dl kvinoahiutaleita
5 dl vettä
2 rkl carobjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta

Mantelikastike
2 rkl mantelitahnaa
1 tl vaniljaesanssia
2-3 rkl kuumaa vettä

koristeluun puolukoita/puolukkasurvosta

Laita puuron ainekset kattilaan ja kypsennä, kvinoahiutaleet kypsyvät muutamassa minuutissa, riippuen niiden koosta. 

Valmista kastike. Laita mantelitahna ja vaniljaesanssi kippoon ja lisää lusikallinen kerrallaan kuumaa vettä ja sekoita. Kun tahnan koostumus on valuvan juoksevaa, se on hyvää.

Annostele puuro lautasille, kaada päälle mantelikastike ja koristele puolukoilla.


VINKIT
  • Carobjauhetta saa monista hyvin varustelluista marketeista, luontaistuoteliikkeistä ja erikoisliikkeistä kuten Ruohonjuuri tai Punnitse&Säästä. Carobin voi kuitenkin korvata kaakaojauheella, jolloin suosittelen lisäämään aavistuksen makeutusta, kuten vaahterasiirappia
  • Kvinoahiutaleista tulee puurolle hieman pähkinäinen ja täyteläinen maku, jos et kuitenkaan halua syystä tai toisesta kvinoaa käyttää, kaurahiutaleilla ja parilla ruokalusikallisella manteli-/hasselpähkinäjauhetta pääsee lähelle sopivaa makua
  • Mantelikastikkeen tilalle voit tehdä myös toisenlaisen kermaisen kastikkeen muussaamalla kypsän banaanin ja lisäämällä siihen valinnaista maitoa 1-2 ruokalusikallista sopivan koostumuksen saamiseksi. Mantelitahnan tilalla voit käyttää esimerkiksi cashew- tai muuta pähkinätahnaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget