Raikkaat kookosjugurttimaljat

4. kesäkuuta 2017


Kesää huokuva jugurttimalja sopii aamupalaksi sekä jälkkäriksi. Kuningatar-chiahillo ja pannulla paistettu granola tuovat herkkuun makua ja väriä kookosjugurtin kaverina.


Yhteistyössä Happy Coco Suomi.

Oletko jo kuullut kookosjugurtista? Kyllä, siis kookoksesta valmistettua jugurttia, jota saa Suomesta! Olen himiöinyt jo pitkään ulkomaalaisten ruokablogien kookosjugurtteja, ja nyt niitä sitten saa suomestakin. Isompaa pakkauskokoa siis odotellessa!

Happy Cocon kookosjugurtit ovat siitä käteviä, että niiden ainesosaluetteloa lukiessa yllättyy positiivisesti, ei mitään kummallisia ainesosia vaan oikeasti ihan ehtaa tavaraa. Kaikki Happy Cocon jugurtit on makeutettu agavesiirapilla ja sokerin määrä jää tällöin perinteisiin maustettuihin jugurtteihin verrattuna mitättömäksi. Natural-maussa, joka on suosikkini, on sokeria vain 2,3g/100g, eli ei sokeritaloutta kaatava määrä.


Koska nuo jugurtit ovat ihan älyttömän hyviä, on niitä tullut testailtua jo useampaan kertaan. Jäin kuitenkin miettimään, että miten tuosta pienehköstä jugurttipikarista saisi enemmän irti. No tietysti lisäämällä sekaan kaikkea muuta herkkua!

Jugurttimalja on yksinkertainen lasipurkkiin tai lasiin kasattava jälkkäri, johon voi käytännössä laittaa mitä tahansa kaapista löytyy. Tein kuitenkin tällä kertaa kookosjugurttia imartelevan makuyhdistelmän: kuningatarhilloa ja kauragranolaa. 

Kuningatarhillo on perinteinen mustikan ja vadelman makuyhdistelmä ja senkin voi toteuttaa ilman lisättyä sokeria chiahillon muodossa. Chiahillo syntyy yksinkertaisimmillaan sulatetuista pakastemarjoista ja chiansiemenistä, mutta tuoreetkin marjat kelpaavat kunhan niitä murskaa ensin hieman. 

Granolan tein ns. pikagranolana, eli ihan vain paistinpannulla muutaman minuutin paistaen, jolloin granola valmistuu nopeammin kuin ehtii aavistaakaan (vaarallinen tieto granolapersoille!!). 


Jälkkärimaljat kasataankin sitten ihan vain purkkiin kerros kerrokselta, ja kasausvaiheessa on helppo säädellä haluttua annoskokoa. Tämä resepti riittää pariin reilumpaan annokseen tai neljään pienempään jälkkäriin. Samallahan toki chiahilloa tai granolaa voi valmistaa moninkertaisen määrän ja käyttää muuhun ruokaan. Chiahillo sopii nimittäin erityisen hyvin puuronkin päälle!

Kesäisen herkkuhetkenhän kruunaa kaunis kattaus. Nyt kun on loistava mahdollisuus kipittää metsään hakemaan villiyrtit suoraan pöytään, joten hyödynnä tilaisuus ihmeessä! Löysin tälläkertaa ketunleipien kukkia, joissa on oma hieman kirpeähkö makunsa. Vinkkinä ketunleivät sopivat hyvin myös raparperin kanssa, esimerkiksi tässä raparperitartaletti-ohjeessa.


Jos pitää miettiä merkkejä kesän alkamisesta, niin mielestäni luonnon värjäytyminen vihreäksi on yksi aika varma merkki! Tällähetkellä luonto suorastaan huutaa tepastelemaan siellä ja etsimään ilmaista ruokaa. Pitääkin siis pitää silmät auki nokkosten ja vuohenputkien varalta!


Kookosjugurttimaljat


2-4 annosta

Kuningatar-chiahillo
n. 2 dl (pakaste)vadelmia
n. 1 dl (pakaste)mustikoita
3 rkl chiansiemeniä

Pikagranola
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl kookosöljyä
½ tl kanelia

2 purkkia Happy Coco -kookosjugurttia
päälle syötäviä villikukkia kuten ketunleipiä tai orvokkeja

Laita chiahillo valmistumaan ensin. Sulata pakastemarjoja hieman ja sekoita niihin chiansiemenet. Jos käytät tuoreita marjoja, murskaa niitä hieman haarukalla, että saat nestettä marjojen sekaan. Anna chiahillon turvota jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.

Valmista granola. Sekoita ainekset keskenään sekaisin ja laita kuumalle pannulle paistumaan. Paista granolaa muutama minuutti, kunnes se saa kellertävän värin. Anna jäähtyä hetki.

Kasaa parfaitit. Laita astian pohjalle ensin hilloa, sitten granolaa ja lopuksi jugurttia. Kasaa niin monta kerrosta kuin haluat. Koristele syötävillä kukilla.


Vinkit!
  • Happy Coco -jugurtteja (150g purkki) löytyy nyt jo isoimmistakin marketeista, makuvaihtoehtoina on maustamaton, vanilja ja mango. Jugurttimaljoihin tulee paljon makua hillosta ja granolasta, joten maustamaton jugurtti on tässä paikallaan.
  • Chiahilloon voi käyttää muitakin marjoja halutessaan. Tällöin kannattaa vain huomioida miten vetisiä majoja käyttää ja tarvittaessa lisätä tai vähentää chiasiementen määrää.

Tuotteet saatu Happy Coco Suomelta.

4 kommenttia :

  1. Olet kyllä jälleen kerran onnistunut Jenni luomaan houkuttelevan ohjeen kuvineen!

    Heti onnistuin saamaan käsiini näitä kun tulivat Tampereelle ja on kyllä hyvää! Ainoa miinus vielä hinnan kohdalla, noin pienestä purkista hinta on todella suolainen. Toivottavasti joko hinnat hieman laskisivat tai tulisi isompia purkkeja myyntiin, meillä tätä ainakin menisi :) Voisi pistää omatekemän jugurtin odotellessa tulemaan, kookosjugurtti on kyllä suosikkiani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos Emilia!

      Samoilla linjoilla mennään, että hinta on aika suolainen (ja pakkauskoko hävyttömän pieni). Siksi ajattelinkin että jugurtista saa enemmän irti kun sitä "jatkaa" muilla herkuilla, ei jää sitten niin harmittamaan kun purkki loppuu kesken siinä vaiheessa kun vielä voisi syödä puolet lisää ;)

      Jugurttia olisi kyllä mahtavaa tehdä itse, mutta ilman jugurttikonetta jään aina miettimään, että missä olisi tarpeeksi lämmintä jugurtin onnistumiselle? Eikö se kuitenkin vaadi yleensä sen vähintään reilun huoneenlämpötilan tai joskus jopa 40 astetta olisi suositeltua. Meillä kun on niin vetoinen kämppä että saattaisi jäädä jugurtit vain haaveeksi.

      Poista
    2. Uunissa lamppu päällä (vai olikohan se päällä kuitenkaan?) olen pitänyt tai keittiön pöydän kulmalla, kummallakin tavalla hyvää tullut. En kyllä oo aiheessa mikään ekspertti :D

      Poista
    3. Yleensä kohotan pullat uunissa lamppu päällä, joten miksei sitten jugurttiinkin :D Pitää kokeilla enskerralla! Yrityksen ja erehdyksen kautta

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget