Nopea herkku - paistetut banaanit

12. toukokuuta 2018


Ruskeiden banaanien yllättäessä turvaudun aika usein tähän takuuvarmaan kikkaan eli banaanien paistamiseen. Nimenomaan ruskeista banaaneista tulee paras lopputulos. Oheen sopiikin sitten jäätelö, vaniljakastike tai vaikka sula suklaa!


Tuntuu hieman hassulta kirjoittaa jostain minulle näin itsestäänselvästä asiasta kuin paistetuista banaaneista. Mutta koska usein ne yksinkertaisimmat asiat ovat niitä parhaita, niin näillä mennään!

Jos ruskeat banaanit pääsevät yllättämään, niinkuin ne usein omalla mittapuullani tekevät. Minähän siis raskastan nimenomaan vihreänä hohtavia banaaneja, jotka vielä narskuvat puraistessa ja maistuvat muiden mielestä puisilta. Niin ja mielellään vielä se vihreä banaani jääkaappikylmänä, se on jotain niin parasta! Kun banaani on jo keltainen ja siihen alkaa ilmestyä ruskeita pilkkuja, heitän sen yleensä smoothien tai tuorepuuron sekaan enkä syö sellaisenaan. Mutta kun banaani muistuttaa väriltään enemmän kiiviä kuin banaania, on sen aika päätyä ruokaan ja nopeasti.


Facebookin ryhmässä näkeekin usein kysymyksiä mitä tehdä ruskeista banaaneista. Banaanileivät, smoothiet, tuorepuurot ja muut herkut ovat jo varmasti aika tuttuja juttuja, mutta yllättävän monelle banaanien paistaminen tulee yllätyksenä. Meillä kun ruskeat banaanit on jo paistettu siitä lähtien kun olin ihan pieni niin se tuntuu ihan luonnolliselta ratkaisulta.

Paistettujen banaanien viehätys piilee siinä, että paistuessaan banaanin pinta karamellisoituu ja maku muuttuu entistä makeammaksi. Ilman lisätyn sokerin murustakaan. Banaanit maistuvat ihan vain sellaisenaankin taivaalliselta, mutta usein lisään paistovaiheessa rahtusen kanelia ja tarjoiluvaiheessa kuumien banaanien kaveriksi vaniljajäätelöä (jos sellaista sattuu olemaan pakastimessa). Paistetut banaanit ovatkin niin muuntokykyisiä, että niiden kanssa sopii oikeastaan mikä tahansa, laitoitpa sitten niiden oheen suklaata, strösseleitä, paahdettua leipää tai mitä hyvänsä, toimii aina! Tai okei, en ehkä hernekeittoon niitä lisäisi.


Paistetut banaanit ovat myös siitä käteviä, että niiden valmistukseen menee vain muutama minuutti ja samalla vähennetään ruokahävikkiä. Ne sopivat myös mihinkä tahansa vuodenaikaan ja lisukkeilla annoksesta saa oikein kunnon jälkkärin! Joten yllätysvieraidenkin sattuessa, pidä tämä vinkki mielessä.


Paistetut banaanit

4 annosta

4 ruskeaa banaania
1 tl kanelia (halutessasi)
öljyä paistamiseen

Lisäksi tarjoiluun esimerkiksi
vaniljajäätelöä esim Choice tai Oatly
vaahterasiirappia
suklaata
strösseleitä

Puolita banaanit pituussuunnassa. Laita ne paistumaan pannulle tilkassa öljyä. Paista banaaneja ensimmäiseltä puolelta kunnolla että ne pehmenevät ja käännä varovasti ja paista toinenkin puoli. Parhaimmillaan banaanit ovat kun niihin paistaa kunnolla karamellisen pinnan, varo kuitenkin polttamasta niitä.

Tarjoile banaanit mielellään lämpimänä esimerkiksi jäätelöpallon kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget