Paahdettu parsa ja kikherne-kukkakaalisosekeitto

19. toukokuuta 2018


Parsa on alkukesän herkkua ja parhaimmillaan se onkin juuri paahdettuna. Paahdettu parsa tuo mukavaa lisämakua perinteiseen sosekeittoon.


Mikäli et ole vielä huomannut, että parsahehkutus on käynnissä, niin nyt on sopiva hetki, tai saatat jäädä ilman parsoja tänä vuonna. Aloitin tämän vuoden parsaherkuttelun pastan muodossa ja herkuttelut jatkuvat paahdetun parsan parissa. Tällä kertaa kuitenkin parsat ripotellaan täyteläisen sosekeiton päälle.

Olen tainnut sanoa useampaankin otteeseen, että en pidä keitetystä parsasta. En oikein ymmärtänyt ihmisten parsahehkutusta ja parsakattilaostoksia kun keitetty parsa nyt vain oli niin epämiellyttävää ja niljakasta. Sitten maistoin lopulta paahdettua parsaa ja olin myyty. Miksi keittää ruoka mauttomaksi, kun sen voi myös paahtaa!


Yksinkertaisessa sosekeitossa voi käyttää sesongin kasviksia, valitsinkin itse kukkakaalin, jota saa nyt kaupoista edulliseen hintaan, vaikkakin vielä tuontivihanneksena. Täyteläisyyttä keittoon saa kikherneistä ja komeuden kruunaavat jo mainitut paahdetut parsat. Tavallinen sosekeittokin voi olla ihan ylellinen ruoka, kun siihen näkee hieman vaivaa!

Kerro toki omat vinkkisi parsan nauttimiseen, olisi kiva kuulla!


Paahdettu parsa ja kikherne-kukkakaalisosekeitto

2 annosta

Keitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
n. 300 g kukkakaalia (½ keskikokoisesta)
1 tlk kypsiä kikherneitä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kaura/mantelikermaa
muutama oksa tuoretta timjamia
½ tl valkopippuria
suolaa

Paahdettu parsa
100 g tuoretta vihreää parsaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa

tuoretta timjamia tarjoiluun

Pilko sipulit paloiksi ja kuullota öljyssä. Odotellessa pilko kukkakaali paloiksi ja valuta kikherneet. Kun sipuli on pehmennyt lisää kukkakaali ja kikherneet, paista kunnes kukkakaali saa väriä. Lisää kasvisliemikuutio ja kaada vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi noin 15 minuuttia.

Valmistele odotellessa parsat. Leikkaa kuivat kannat pois, höylää tarvittaessa leikkuuveitsellä kova pinta pois kantaosasta. Leikkaa parsat sopiviksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja laita parsat pannulle. Paahda parsoja levyn ollessa kuumalla ja kääntele tiuhaan etteivät pala. Kun parsat muuttuvat kirkkaamman vihreiksi ja saavat paistopintaa ne ovat valmiina. Ripauta suolaa päälle.

Soseuta keiton kypsät kasvikset tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma, revi mukaan timjami ja lisää pippuri ja suola.

Tarjoile keitto paahdetun parsan ja tuoreen timjamin kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget