Oumph-nyytit

8. toukokuuta 2018


Tässä on täydellinen vegaaninen salonkikelpoinen suolainen leivonnainen mihinkä tahansa juhliin tarjottavaksi. Enää ei tarvitse miettiä kelpaako tarjottava kaikille, sillä nämä varmasti kelpaavat!


Keksin ihan vahingossa ehkä helpoimman, maukkaimman ja parhaimman juhlaleivonnaisen ikinä. Meillä oli pakkasessa jämäpussi pulled Oumphia ja mietin että mitä ihmettä siitä oikein tekisi. Pussin vieressä pakkasessa oli myös jämäpaketti lehtitaikinaa. Siinähän vastaukseni olikin pakastimen hyllyllä.

Varmistuakseni näiden nyyttien ylivoimaisuudesta, jouduin valmistamaan niitä vielä pari kertaa. Aina yhtä hyvää, ellei jopa parempia. Ja nimenomaan pulled Oumphilla, kokeilin savusuolattuakin versiota, mutta se oli aika mautonta. Valitse siis pakastehyllyllä pulled Oumph, niin nyytteihin saa eniten makua.


Kokonaisuudessan nämä ovat hyvin yksinkertaisia salonkikelpoisia leivonnaisia, joita on helppo syödä käsin tai haarukalla, ihan kuinka vain! Vegaanisen leivonnan kanssa harvoin koen oloani näin vakuuttuneeksi reseptistä, että se ihan oikeasti kelpaisi kaikille syöjille, mutta näiden todella olen vakuuttunut!

Juhlatarjottavana nämä nyytit ovat myös siitä todella käteviä, että niitä ei hoksaa yhtään vegaaniseksi. Tarjoilin näitä meillä brunssilla ja ne menivät täydestä ihan kaikille, vaikka seurassa oli ns. pupunruokaa kammoksuvia syöjiä. Nyytit saivatkin vuolaita kehuja ja reseptikyselyjä heti perään. Joten kyllä, uskallat tarjota näitä missä tahansa, vaikka sitten niissä kevään valmistujaisjuhlissa.


Jos nyyttejä haluaa valmistaa enemmän juhlia varten, voi reseptiä vain moninkertaistaa aina vieraiden määrän mukaan. Tällä reseptillä nyyttejä tulee 10, joten jos vieraita tai syöjiä on enemmän, niin kerro vain reseptiä ja tee isompi satsi sarjatuotannolla. Nyytit myös säilyvät hyvin ja ne voi valmistaa vaikka pari päivääkin ennen tarjoilua ja säilöä vain ilmatiiviisti. 


Oumph-nyytit

10 annosta

500 g lehtitaikinalevyjä (5 kpl 2 palan levyjä), tarkista täältä vegaaniset valmistaikinat
n. ½ pss/140 g Oumhp! Pulled soijaproteiinipaloja
soijapohjaista yrttituorejuustoa
kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia

Nosta lehtitaikinalevyt sulamaan ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Valmista Oumph paketin ohjeen mukaisesti paistamalla miedolla lämmöllä paistinpannulla, kunnes tuote on sulanut.

Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt neliöiksi (eli kahteen osaan). Voit tehdä nyyhteistä haluamasi mallisia, vaikka joulutorttutyyliinkin. Kuvien mukaiset tortut saat seuraavalla tavalla. Leikkaa neliöiden vastakkaisiin nurkkiin L-malliset viillot, että taikinaan tulee ikäänkuin kehys ja nosta nämä ulkoreunat kohti levyn vastakkaista nurkkaa niin että saat kehyksistä tortun keskustan ympärille reunat. Painele reunat veitsenkärjen avulla tiiviisti pohjaa vasten.

Sipaise torttutaikinan keskelle tuorejuustoa. Nosta oumphia päälle ja aseta puolitettu kirsikkatomaatti viereen. Paista torttuja 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes lehtitaikina saa hieman väriä, mutta ei pala.

Koristele lopuksi tuoreella timjamilla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget