Sitruunainen parsa-kvinoarisotto

30. toukokuuta 2018


Perinteinen parsaherkku on risotto, mutta hieman erilaisen risoton saa käyttämällä riisin sijasta kvinoaa. Lisämakua parsan kaveriksi saakin tuoreesta sitruunasta!


Ennen uusien perunoiden kautta, on mukava herkuteilla muilla satokauden antimilla. Parsa onkin alkukesän kasviksista yksi suosikkini, kunhan sen vain valmistaa oikein. Puhelinkin aiheesta aiemmassa parsapostauksessa. Tällä kertaa vuorossa jotain hyvin yksinkertaista, mutta sitäkin maukkaampaa! Etenkin näin kesäflunssan kourissa ollessa tämä on juuri ihanaa lämmintä ja täyttävää ruokaa.

Kvinoasta tehty risotto on ollut jo pidemmän aikaa yksi suosikeistani. Se on niin yksinkertaista valmistaa ja maistuu aina hyvälle. Samalla sitä on helppo varioida erilaisiksi. Aiemmassa kvinoarisotto-ohjeessani heitin risottoannoksen päälle sitruunalla maustettua tempeä!


Millaisessa muodossa sinä nautit parsasi? Paahdettuna vai muilla tavoin valmistettuna?

Tässä risotossa sitruuna tasapainottaa muita makuja ihanasti ja mitä enemmän sitä laittaa, sen maukkaampi lopputulos! (ainakin minun mielestäni). Joten käytä ihmeessä reilusti sitruunan kuorta ja mehua herkullisen lopputuloksen luomiseen. 


Sitruunainen parsa-kvinoarisotto

2 annosta

2 kevätsipulia
2 rkl rypsiöljyä
2 dl kotimaista kvinoaa
1 kasvisliemikuutio
200 g tankoparsaa
½ (luomu)sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
1 tl valkopippuria
3 rkl ravintohiivahiutaleita
suolaa maun mukaan

öljyä paistamiseen

Pilko kevätsipulit ja kuullota öljyssä. Lisää huuhdeltu kvinoa pannulle ja paista hetki, että kvinoa muuttuu läpikuultavaksi. Murenna pannulle kvinoan sekaan kasvisliemikuutio ja lisää vettä desin erissä haudutuksen aikana. Hauduta kvinoaa kypsäksi miedolla lämmöllä ja lisää aina vettä kun edellinen on imeytynyt, noin 10-15 minuuttia.

Leikkaa parsoista kuiva kanta ja pilko sopiviksi paloiksi. Paahda parsat erillisellä pannulla tilkassa öljyä.

Kun kvinoa on melkein kypsää anna veden haihtua pois kunnes kvinoa puuroutuu. Lisää sekaan parsanpalat ja sitruunankuori. Kypsennä vielä hetki. Mausta lopuksi sitruunamehulla, pippurilla, ravintohiivalla ja suolalla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget