Grillattu misomunakoiso salaattipedillä

24. kesäkuuta 2018


Kun munakoison maustaa misotahnalla ja paahtaa kunnolla on lopputulos jotain todella herkullista! Munakoiso sopiikin paistettavaksi niin grillissä kuin uunissakin.


Misotahna on yksi suosikkiraaka-aineistani ja sitä löytyy minulta aina kaapista. Misotahna toimii oikeastaan missä tahansa ruuanlaitossa, eikä valmistettavan ruuan tarvitse olla japanilaista, vaan se toimii ihan perusjutuissakin, kuten vaikka grillausmausteena. Misotahna tuo ruokaan suolaisuutta ja ihanan umamin vivahteen.

Misotahnoja on olemassa useaa erilaista, yleensä voidaan tehdä karkea jako: mitä vaaleampi tahna, sen pehmeämmän makuinen ja sen vähemmän suolaa. Tummemissa tahnoissa, kuten punaisessa misotahnassa, on taas enemmän suolaa ja vahvempi maku. Misotahnoja ja niiden seoksia on kuitenkin olemassa lukuisia määriä, joten peruskäyttöön riittää, että tiedät tahnoja olevan erilaisia. Monissa marketeissa myytävissä misotahnoissa ei edes sen kummemmin mainita ovatko ne valkoista vai punaista, se on vain misotahnaa. Väri toki kertoo jotain. Millä tahansa misotahnalla saa kuitenkin ruokaan makua, jos kuitenkin haluaa kikkailla, voi tahnoihin tutustua tarkemmin.


Misotahna tuo paahdettuihin kasviksiin herkullista makua, eikä suolaa tarvitse lisätä erikseen. Olenkin maustanut paahdetut munakoisoni jo pitkään misotahnalla, joten tätä reseptiä voin todenteolla suositella helppona arkiruokanakin! 

Grillattuihin munakoisoihin saa parhaiten misotahnan maun, kun leikkauspintaan leikkaa viiltoja, joihin tahnan voi levittää. Näin maku pääsee pintaa syvemmälle ja kokonaisuudesta tulee aromaattinen. Esteettiseen lopputulokseen voisin suositella käyttämään vaaleaa misotahnaa, jolloin punakoiso ei näytä pohjaanpalaneelta tummuutensa puolesta, mutta maun puolesta punainen misotahna on parhaimmillaan! Misomunakoiso sopii kesällä grilliin, mutta se valmistuu oikein herkulliseksi myös uunissa.


Grillattu misomunakoiso salaattipedillä

2 annosta

Misomunakoiso
1 munakoiso
4 tl (punaista)misotahnaa
1 rkl riisi/omenaviinietikkaa
2 tl vettä

Paahdettu bataatti
1 keskikokoinen bataatti
1 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta (fodmap voi jättää pois)
1 tl kurkumajauhetta
ripaus mustapippuria

Lisäksi
valinnaista vihreää salaattia
kirsikkatomaatteja
muuta vihreää

Puolita munakoiso pituussuunnassa. Leikkaa munakoisoon ristikkokuvio terävällä veitsellä. Sekoita misotahna, viinietikka ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna munakoisojen leikkuupinnalle ja rakoihin tasaisesti.

Pese bataatti huolella. Leikkaa viipaleiksi. Sekoita mausteet oliiviöljyyn ja pyörittele bataattiviipaleet mausteöljyssä.

Laita munakoison puolikkaat ja bataattisiivut paistumaan grilliin tai paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Grillissä paistoaika vaihtelee lämpötilan mukaan, mutta jatka paistoa kunnes kasvikset pehmenevät mutta eivät pala.

Valmistele salaattipeti ja aseta paahdetut kasvikset pedille.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget