Paahdettua paprikaa ja couscoussalaattia

2. kesäkuuta 2018


Helppo, mutta maistuva couscoussalaatti on ihana ruoka kesähelteillä. Tässä täyttävässä, mutta kevyessä salaatissa on hieman marokkolaisia ja välimerellisiä vivahteita.


Reseptien kehittelyssä palkitsevimpia hetkiä ovat ne, kun joku idea pompahtaa päähän ja sitten kun sen toteuttaa, se vielä maistuu hyvältä. Tämä ruoka lukeutuukin juuri niihin, joista päähän vain pälkähti idea: mustapilkulliseksi paahdettua paprikaa, hummusta ja jotain. Couscous tuntuikin luonnolliselta vaihtoehdolta näiden makupariksi.

Couscous on aika yleinen salaateissa käytettävä ainesosa, mutta minä teinkin hieman nurinkurisesti ja otin couscousin pääraaka-aineeksi salaattiin ja kasvikset sitten sivuun. Puhutaankohan me enää salaatista tässä vaiheessa? Päätin jokatapauksessa, että kyseessä on salaatti!


Olen keksinyt couscousin olemassaolon vasta hiljattain uudelleen. Vuosia sitten sitä tuli syötyä aika usein, mutta sitten tuli pitkä tauko joka on kestänyt aina tähän päivään saakka. Annoin täysjyväiselle couscousille sitten kuitenkin mahdollisuuden kun kaupan kuivatuotevalikoima osui kohdalle. Couscous onkin ihanan näppärää ja nopeaa ruokaa arkikiireiden keskelle. 

Ootko kokeillut paahtaa paprikoita uunissa tai grillissä ikinä niin, että niistä tulee hieman mustapilkkuisia ja pehmeitä? Se on oikeastaan yksi suosikkitavoistani syödä paprikaa, intensiivinen maku tulee erityisen hyvin esiin näin valmistettuna. Paahdettua paprikaa voisikin vain dippailla hummukseen sellaisenaankin!


Paahdettua paprikaa ja couscoussalaattia

4 annosta

2 punaista paprikaa
200 g tankoparsaa tai vihreitä papuja
½ kesäkurpitsa
100 g kirsikkatomaatteja

Couscous
3 dl (täysjyvä) couscousia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl paprikajauhetta
2 tl kurkumaa
2 tl kuminansiemeniä
½ tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Hummus (tai käytä kaupan valmista)
1 pkt esikypsennettyjä kikherneitä
3 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl pippuria
suolaa maun mukaan

Leikkaa paprikoista kanta ja siemenet irti ja lohko neljäksi. Paahda paprikoita 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes ne saavat pintaan kunnolla paistuneita pilkkuja. Leikkaa parsoista/vihreistä pavuista pois kannata ja kuori parsasta puisin kuori pois tarvittaessa. Laita parsat/pavut paahtumaan paprikoiden paahtamisen loppupaikkeilla samalle pannulle niin että ne ehtivät paahtua noin 10 minuuttia. Paprikat voi myös paahtaa grillissä, jolloin paistoaika riippuu grillistä itsestään.

Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja puolita tomaatit.

Kypsennä couscous ohjeen mukaisesti ja lisää kaikki mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Valmista hummus. Laita kikherneet liemineen tehosekoittimeen tai surauta sauvasekoittimella. Lisää loput aineksista ja aja sileäksi tahnaksi, lisää suolaa tarvittaessa.

Kasaa salaatti. Sekoita kasvikset paitsi paahdettu paprika couscousin sekaan ja annostele lautaselle. Lusikoi couscousin keskelle hummusta ja laita paprikat päälle. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget