Lauantaibrunssi Cafe & Bakery Mimosassa Tampereella

7. kesäkuuta 2018


Tampereella takuuvarma brunssipaikka lauantaille löytyy Itsenäisyydenkadun Cafe & Bakery Mimosasta. Tunnelmallisessa kahvilassa on täysin vegaaninen brunssi, jossa ei tarvi epäillä etteikö maha tulisi täyteen.


Tamperelainen Cafe & Bakery Mimosa kuuluu vakiokahviloideni listalle. Mimosassa tarjoillaan heidän itsevalmistamiaan herkkuja suolaisesta makeaan ja valikoimasta löytyy aina jotain uutta ja jotain tuttua ja turvallista. Kun kahvila muutama vuosi sitten aloitti Tampereella, en ollut löytänyt vielä oikein hyvää vegaanisia ruokia tarjoavaa kahvilaa, joten Mimosa osui ja upposi. 

Heidän hittituotteensa vihis, eli soijarouhe-kasvistäytteinen piirakka on se tuote, jonka ympärille brunssikin tavallaan rakentuu. Tuo piirakka ei tuota koskaan pettymystä, paitsi silloin kun ne iltapäivän viimeisenä aukiolotuntina ovat ehtineet siltä päivältä jo loppua. Sekin pettymys on onneksi ohimenevää, sillä aina tulee uusi päivä. 


Mimosan lauantaibrunssi on todennäköisesti kaupungin edullisin vegaaninen brunssi, jossa alhainen hinta ei tarkoita, että valikoimasta olisi karsittu, päinvastoin. Olen nyt pari kertaa käynyt brunssilla ja pientä päivitystä on tapahtunut aiempaan. Nykyään brunssilla on tarjolla vihersalaattia, jonka kanssa on hyvin maustettuja soijasuikaleita. Kuten mainittua, brunssilta löytyy myös syö-niin-paljon-kuin-jaksat-vihiksiä, jotka voi mielensä mukaan maustaa pöydästä löytyvillä lisukkeilla. Uutena juttuna minulle olivat myös tofukokkeli ja soijahiutaleista tehty pekoni eli "vekoni". 

Brunssipöydästä löytyy myös ihanaa haudutettua puuroa, jonka voi mielensä mukaan kuorruttaa hillolla, vaahterasiirapilla ja siemenillä. Tai syödä tylsästi vain sellaisenaankin, jos se on se juttu. Lisäksi pöydässä on croissantteja, vaihtuvaa jälkkäriä ja myös uutena tuttavuutena Kaslinkin mustikkaista välipala"jugurttia" ja mysliä. Toki brunssiin kuuluu myös kahvit, teet ja tuoremehut (puhumattakaan useammasta laadusta kasvimaitoa). Eli kokonaisuus on aika täydellinen. Jälkkärinä tällä kerralla oli porkkanakakkumuffinsseja, aiemmalla kerralla berliininmunkkeja sekä kookospalloja. Jokaiseen makuun siis jotain! 


Olen joka kerta varannut brunssille pöydän etukäteen, mutta kuulemma brunssille voi hyvin mennä ilman pöytävaraustakin, kunhan uskaltautuu vain ottamaan riskin että jäljellä on vapaita pöytiä. Tällä kertaa brunssi oli mukavan rauhallinen, sillä juuri pian saapumisemme jälkeen iso porukka lähti ja jäimme melkein ainoina asiakkaina paikalle. Vaihtelua edelliseen kertaan, jolloin brunssipaikka kuhisi koko ruokailumme ajan väkeä ja vihiksistä ja croissanteista piti melkein taistella ennen uuden erän paistumista. Täysin siis tuurista kiinni miten kiireisenä hetkenä osuu paikalle. Tyhjin vatsoin ei tarvitse kuitenkaan ruuhka-aikanakaan jäädä, sillä uusia tuotteita tuotiin pöytään tasaisella syötöllä henkilökunnan ja uunin ehtiessä. 

Jos jotain kehittämisen arvoista pitäisi brunssista miettiä niin voisin ehkä lisäksi kaivata jotain muutakin tuoretta, kuin salaattia. Toki hintaansa nähden valikoima on erittäin runsas ja monipuolinen. Enkä toisaalta tiedä jaksaisinko tämän kaiken lisäski enää syödä paljoa muuta. Mutta ehkä juuri pari palaa raikasta hedelmää voisi tuoda tasapainoa muutoin täyttävälle aterialle. 


Mielestäni on todella hauska idea rakentaa brunssi vihisten ympärille, sillä eipä tulisi ajatelleeksi että menisi trendikkäälle vegaanibrunssille syömään "lihapiirakoita". Mimosan vihikset ovat toisaalta niin hyviä, että niitä kehtaa kyllä brunssilla syödäkin, varsinkin kun täytteeseen voi lisätä mieleisensä höysteet tai olla lisäämättä. Oma suosikkini on kurkkusalaatti ja ketsuppi (joo kyllä ruokabloggarikin käyttää ketsuppia!).

Brunssin edullinen hinta jaksaa yhä hämmentää, sillä on vaikea uskoa että kahvilassa tehnyt leivonnaiset ja noin monipuolinen valikoima toteutuisi näin asiakasystävällisellä hinnalla. Mutta täytyy vain olla kiitollinen, että meitä hellitään Tampereella näin!


Kokonaisuudessaan oma arvioni brunssista parin käyntikerran perusteella on erittäin positiivinen. Herkullinen ja monipuolinen valikoima joka on kehittynyt, ja kehittyy jatkossakin palautteen perusteella. Etenkin plussaa rustiikkisista kahvilan omista tuotteista, jotka maistuvat todella hyville! Brunssipöydän kapasiteetti ihan täysillä pöydillä on hieman koetuksella, mutta pienellä kärsivällisyydellä ehtii kyllä maistamaan jokaista laatua ja saa mahan (liiankin) täyteen. Yksi helposti huomiotta jäävä seikka tässä brunssissa on myös se, että se on kokonaan vegaaninen, eli vegaanina ei tarvitse miettiä ja kysellä mitä voi ja mitä ei voi syödä, sillä kaikki käy. Brunssi on myös erityisen sekaaniystävällinen, joten vaihtelevallakin porukalla tarjoilut maistuvat varmasti.

Pienenä lisähuomiona Mimosan tarjonnasta vielä se, että heillä on myynnissä myös pieni valikoima kahveja, niin papuja kuin jauhettuakin, joita voi ostaa kotiin. Täytyykin kyllä tunnustaa, että täällä myydään kaupungin parasta pask... kahvia (valikoima alla). Joten herkullisen kahvikokemuksen saa vietyä myös kotiin. Puhumattakaan kahvilan herkkuvalikoimasta, josta kannattaa napata leivonnaiset mukaan. Muutamat kerrat on kyllä tullut vietyä iltakahvipullat kotiin!


Lisää luettavaa Tampereen kahvilatarjonnasta löydät esimerkiksi tästä postauksesta!


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget