Sweet chili nuudelisalaatti härkispyöryköillä

9. kesäkuuta 2018


Helpon ja yksinkertaisen salaatin ei tarvitse olla tylsä tai mauton. Valmiit härkispyörykät sopivat tähän hieman itämaishenkiseen salaattiin proteiiniksi. Salaatti ei kaipaa erityistä kastikettakaan kun nuudelit maustaa reilulla lorauksella sweet chili kastiketta.


Alkaa tuntua jo hieman hassulta, että olen useaan otteeseen sanonut miten en pidä salaateista. Söin sanani totaalisesti kun uskaltauduin kokeilemaan balsamicolla maustettua tempeä salaatin päällä, puhumattakaan kun kääräisin salaatin tortillan sisään. Salaatti voi vain olla niin paljon muutakin kuin jääsvuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia, mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Ehkä siis on aika lopullisesti muuttaa lausahdukseni, että pidän täyttävistä salaateista.

Salaattipohjana tykkään yleensä käyttää jotain muuta kuin perus vihreää salaattia ja jäävuorisalaattia melkeimpä kammoksun. Erilaiset salaattisekoitukset ovatkin niitä parhaimpia, etenkin jos seassa on esimerkiksi pinaattai tai rucolaa. Myös lehtikaali on loistava lisä ruokaisaan salaattiin. Toisaalta salaatin voi jättää myös kokonaan ilman vihreitä lehtiä ja käyttää muita kasviksia, kuten esimerkiksi couscous salaatissani tein.


Tämä salaatti sain perimmäisen ideansa yritysvierailulta, jossa kävimme opintojeni tiimoilta. Siellä vegaanisena ruokana oli nuudeleilla, maapähkinöillä ja sweet chili kastikkeella höystetty salaatti, jossa piti ehkä hieman haeskella niitä paria maapähkinää omalle lautaselleen ottimilla. Muille kun oli tarjolla täyteläistä kreikkalaista salaattia ja pastasalaattia. Ajattelinkin että sweet chilin yhdistäminen nuudelisalaattiin on niin loistava idea, että sitä täytyy kokeilla kotonakin. Tosin vain huomattavasti täyteläisempänä versiona.

Niinpä siis ryhdyin tuumasta toimeen ja käytin uudehkoja valmiita härkispyöryköitä salaatin täytteenä tuoreiden kasvisten ohessa. Kofta-maustetut härkispyörykät sopivatkin erityisen hyvin makunsa puolesta tähän salaattiin. Suolapähkinöitäkin kannattaa käyttää reilulla kädellä säästelemättä.


Jos siis kaipaat helppoa, nopeaa ja erityisen herkullista salaattia, niin tämä on sun juttu! Tämä salaatti sai myös paljon kehuja perheeltäni, jonka kanssa tätä söimme kevyempänä viikonloppulounaana. Kun salaatista löytyy jotain tuttua ja turvallista, tässä tapauksessa nuudeleita, maistuvat erikoisemmatkin maut paljon paremmin!

Tein itselleni tätä salaattia vielä pari kertaa töihin evääksi ja oli aina yhtä suurta iloa mennä lounastauolle kun tiesi mikä herkku siellä odottelee.

Sweet chili nuudelisalaatti härkispyöryköillä

2-3 annosta

Sweet chili nuudelit
n. 150 g ohuita riisinuudeleita
½-1 dl sweet chili kastiketta

Lisäksi
1 pkt kofta Härkispyöryköitä + tilkka öljyä
erilaisia vihreitä salaatteja
silmusalaattia
kirsikkatomaatteja
suippopaprikaa
suolapähkinöitä

Kypsennä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan. Sekoita kypsiin nuudeleihin sweet chilikastiketta maun mukaan.

Paista härkispyörykät öljyssä.

Kasaa salaatit. Revi pohjalle vihreää salaattia ja ripottele sekaan silmusalaatti, kirsikkatomaatit ja paprikapalat. Nostele annoksen päälle maustetut nuudelit, pyörykät ja suolapähkinät. Tarjoile.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


2 kommenttia :

 1. Nyt on kokeiltu ja voi todeta että tuli helppo, nopea ja maukas ruoka! Hyvä varsinkin, kun tulee töistä tai vaikka koulusta väsyneenä ja ei jaksais enää käyttää paljoo aikaa ruuan laittoon.👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos kun tulit kertomaan! :)

   Juuri tällaisiin tilanteisiin ajattelinkin tätä salaattia; kun ei jaksa paljoa panostaa ruuanvalmistukseen, mutta olisi silti kiva saada jotain maukasta.

   Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget