Tofu-pastasalaatti veriappelsiinilla

5. helmikuuta 2019


Täydellinen talvisalaatti on sitruksisen raikas, täyteläinen ja täyttävä. Tämä pastasalaatti kätkeekin sisäänsä kauden ehkä parasta raaka-ainetta, veriappelsiinia.


Alkuvuodesta odotan veriappelsiinien saapumista kauppoihin kuin karkkipäivää. Ei sillä että minulla olisi ikinä lapsenakaan ollut karkkipäivää. Mutta kuvittelen kovasti tietäväni miltä tuntuu odottaa jotain harvoin saapuvaa saapuvaksi. Ehdin jo hetkeksi hätääntyä kun pääkaupunkiseudulla veriappelsiineja ruvettiin hehkuttamaan, mutta Tampereella ei niistä vielä ollut tietoakaan. Sitten lopulta löysin omat veriappelsiinini!

Hämmennys tosin oli aika suuri veriappelsiinien kanssa, sillä ne olivat hyvinkin kalpeita ja punaisuus jäi hyvin hailakaksi. Muutaman appelsiinin auottuani lähes luovutin ja sitten otin yhen töihin evääksi. Tuo eväsappelsiinini osoittautuikin sitten kauniin punaisen marmoroiduksi yksilöksi. Ilmeisesti siis veriappelsiinit pilailivat kustannuksellani. Väri ei kuitenkaan makua haittaa, joten veriappelsiini se on se vähemmänkin punainen yksilö!


Tein veriappelsiinin ympärille täyteläisen pastasalaatin, joka sopii erinomaisesti talveen. Pastasalaatissa käytin mietoa spelttipastaa, joka tuo kuitenkin hieman enemmän makua tavalliseen vehnäpastaan verrattuna, mutta ei liikaa. Halutessaan pastana voi käyttää myös jotain gluteenitonta pastaa. Proteiinia salaattiin tuo tofu, joka murustellaan pannulle ja paahdetaan ihanan rapeaksi. Veriappelsiinista kannattaa leikata vain "fileitä" eli lohkoja, jolloin valkoiset seinämät eivät ole liian sitkeitä syödessä. Tuon ylijääneen ns. appelsiinin rungon voikin lopuksi puristaa tyhjäksi mehuista suoraan salaatin päälle. Tällöin kaikki herkullinen maku saadaan talteen ja salaattikin marinoituu!


Tofu-pastasalaatti veriappelsiinilla

2-4 annosta

150 g kylmäsavutofua
2 tl öljyä
1 tl yrttisekoitusta tai kuivattua basilikaa
100 g (speltti)pastaa (glut.tarv.)
2 veriappelsiinia
8-10 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
200 g salaattisekoitusta (pinaattia, rucolaa ym.)

Valuta tofusta neste pois ja painele tofupalaa talouspyyhkeessä niin että enin kosteus imeytyy.

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Revi tofu paistinpannulle ja paista ensin sellaisenaan tofuun pinta. Lisää öljy ja yrttisekoitus pannulle ja paista rapeaksi.

Kuori veriappelsiinit ja leikkaa hedelmälihalohkot irti. Säästä loppuosa appelsiinista myöhempään käyttöön.

Nostele kulhoon salaattisekoitus, aurinkokuivatut tomaatit keitetty pasta, paistettu tofu ja appelsiinilohkot. Purista appelsiinien loppuosasta mehut salaatin päälle. Sekoita hyvin.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget