Banaani-suklaamuffinssit maapähkinäkuorrutteella

14. maaliskuuta 2019


Helpot suklaamuffinssit muuttuvat heti paljon juhlallisemmiksi, kun ne kuorruttaa maapähkinävoikuorrutteella. Tällä ohjeella tulee kuohkeita ja täyteläisiä muffinsseja.


Olen pitkään yrittänyt onnistua ns. tavallisten suklaamuffinssien leipomisessa. Kuulostaa ehkä hassulta, sillä kyseessähän on helppo ja yksinkertainen asia. Mutta en ole vain saanut muffinsseista tarpeeksi kuohkeita tai meheviä. Yleensä vegaanisen leivonnaisten ongelma on juuri rakenne, sillä kananmuna ei ole luomassa kohoavaa rakennetta. Nyt kuitenkin löysin sopivan jauhojen ja nesteen suhteen ilman suuria määriä rasvaa. Kokeiluni herkkusuklaakakussa tuotti aiemmin ihanan kuohkean tuloksen, mutta tällä kertaa hain hieman "kevyempää" muffinssiversiota.

Teinkin nämä muffinssit kaverin synttäritupareille tuliaisena ja muffinssit tekivät kovasti kauppansa! Nytpä siis resepti pääsee ihan päivänvaloonkin asti. Nämä suklaamuffinssit voi toki jättää ilmankin kuorrutetta, ne ovat oikein mehukkaita niinkin. Söin itse rumimmat yksilöt (häpeissäni) ilman kuorrutetta ja vein vain kauneimmat tarjolle. Kuorrute tekee muffinsseista kuitenkin paljon juhlallisempia cup cakes tyylisiä herkkuja. Joten valitse vapaasti kuorrutteella vaiko ilman.


Käytin taikinaan soseutettua banaania tuomaan makeutta ja mehevyyttä taikinaan, mutta banaanin sijasta voi hyvin käyttää esimerkiksi omena- tai päärynäsosetta. Jos et jaksa muussata banaania, heitä sen sijaan sopivan pilttipurkin sisältö mukaan. Kynnys on siis varsin matala! Suklaahiput muffinsseihin voi lisätä tai olla lisäämättä, suosittelen muitenkin erittäin lämpimästi lisäämään suklaahiput. Harva asia on yhtä hyvää kuin hieman sulanut suklaa taikinassa!


Banaanisuklaamuffinssit maapähkinäkuorrutteella

12 muffinssia

Taikina
1 kypsä banaani
½ dl kaakaojauhetta
4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl (kookos)sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 dl kauramaitoa
½ dl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
50 g rouhittua tummaa suklaata

Kuorrute
½ prk Kaslinkin kauravispiä
2-3 rkl maapähkinävoita
2 rkl suklaarouhetta

öljyä ja kaakaojauhetta vuoan jauhottamiseen


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Soseuta banaani sileäksi. Lisää kaakaojauhe ja jauhot siivilän kautta, ettei jää paakkuja. Lisää myös loput aineksista kulhoon ja kääntele sekaisin, älä sekoita kuitenkaan liikaa.

Jos käytät muffinssipeltiä, sudi kuoppiin öljyä ja ripottele kaakaojauhetta pohjalle ja reunoille, kopistele ylimääräinen kaakaojauhe pois.

Lusikoi taikina tasan vuokiin. Paista muffinsseja 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit koittaa kypsyyden hammastikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen irrottamista vuuasta.

Valmista kuorrute vatkaamalla kauravispi kuohkeaksi. Lisää sekaan maapähkinävoi ja sekoita hyvin.

Kuorruta täysin jäähtyneet muffinssit ja ripottele päälle suklaahippuja.

Säilytä muffinsseja peitettynä jääkaapissa. Muffinssit säilyvät parhaiten kuorruttamattomina.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget