Uunipata juureksista ja oumphista

30. maaliskuuta 2019


Pitkään haudutettava uunipata juureksista, lehtikaalista ja Oumphista! Kun padan aateloi kookosmaidolla, siitä tulee täyteläisen kermaista. Pata maistuu sellaisenaan, tuoreeseen leipään dipattuna tai vaikka pottumuusin kyljessä.


Kiireisinä arkipäivinä nopeat ja helpot ruuat ovat käteviä, sillä ruuanlaittoon ei aina, etenkään väsyneenä, jaksa uhrata paljoakaan aikaa. Toisinaan kuitenkin on ihanaa valmistaa ruokaa kaikessa rauhassa pitemmän kaavan kautta. Etenkin uunissa kypsyvät ruuat ovat siitä kiitollisia, että niihin tarvitsee vain hetken aktiivista aikaa ja uuni hoitaa loput!

Juureksista valmistetut uunipadat ovatkin ihania ruokia tässä tapauksessa, sillä niihin riittää että kasvikset vain pilkkoo ja heittää pataan kypsymään. Aiemmin olen tehnyt esimerkiksi karjalan paistia muistuttavaa pataa nyhtökaurasta. Tämän kertainen pata muistuttaa ehkä hieman kanapataa, sillä Oumphissa on hieman kanamainen rakenne ja ulkonäkö. Mies sanoi ainakin että oli vaikea erottaa mitä proteiinia tässä oli oikein käytetty! Eli tämä on loistava hämyruoka sekaaneille tarjottavaksi.


Söin itse padan sellaisenaan vastapaistettuun leipään dippaillen. Kurkkaa hyvä sämpyläohje tästä, voit jättää halutessasi ohjeen karpalot ja pähkinät pois. Uunipata maistuu hyvältä myös perunamuusin tai riisin kanssa, valinta on vapaa. Yllä on nyhtökauralinkissä ohje vegaaniseen perunamuusiin. Uunipadat ovat myös käteviä ruokia siitä, että niitä voi tehdä kerralla isomman satsin ja syödä pitkin viikkoa.

Uunipata juureksista ja oumphista

4 annosta

1 iso sipuli
1 tl öljyä
1 pieni bataatti n. 400 g
1 keskikokoinen lanttu n. 300 g
2 lehteä lehtikaalta
½ pss Oumph chunkseja
1 tlk/400 ml kookosmaitoa
½ kasvisliemikuutio
2 tl kurkumajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kuminan siemeniä
½ tl valkopippuria
1/4 tl suolaa
2 rkl maissitärkkelystä


Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuullota sipulilohkot öljyssä pannulla.

Kuori bataatti ja lanttu ja leikkaa paloiksi. Irrota lehtikaalista ruoto ja revi paloiksi.

Laita isoon kannelliseen uunivuokaan kuullotettu sipuli, kasvikset ja oumphkuutiot.

Laita kookosmaito kasariin ja kuumenna juoksevaksi. Nosta se liedeltä ja sekoita siihen liemikuutio, mausteet ja maissitärkkelys.

Kaada kookosmaito uunivuokaan kasvisten ja oumphin päälle.

Paahda pataa 200 asteisessa uunissa 1½-2 tuntia kannella peitettynä. Voit sekoittaa pataa pari kertaa paiston aikana. Tarkista että juurekset ovat kypsyneet.

Vinkki! Oumphin sijaan voit käyttää esimerkiksi vihreitä linssejä. Linssit kannattaa keittää etukäteen kypsäksi paketin ohjeen mukaan ja lisätä pataan kuten oumphin.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget