Pasta carbonara tempellä

25. maaliskuuta 2019


Perinteisen pasta carbonaran täyteläinen savuisen kermainen makumaailma saadaan luotua myös kasvisversioon. Sipulin kanssa paahdettu ja hyvin maustettu tempe tuokin annokseen juuri sopivan suolaisen umamisen makuvivahteen.


Pasta on selvästi kylmempään aikaan the ruoka. Se ruoka, jota kaipaat kovasti kävellessäsi loskassa bussipysäkille tai töihin. Se ruoka, jonka mainitset kun sinulta kysytään mitä tänään laitettaisiin ruuaksi. Se ruoka, jota ei muka saisi syödä koska se on epäterveellistä, mutta silti niin houkuttavaa. Minäpä kerron jälleen kerran salaisuuden, pasta ei olekaan se arkkivihollinen, jota vastaan tässä tulisi taistella. Ei suinkaan. Pasta on vallan mainio vaihtoehto ruuaksi, kunhan sen vain valmistaa vähän paremmista valinnoista. 

Kun pastana käyttää täysjyväisiä vaihtoehtoja tai vaikka papupastoja, joita nykyään on hyvin kaupoissa, saa pasta-annokseen heti jo reilusti hyviä kuituja. Pastavalinnan lisäksi kannattaa annokseen lisätä kasviksia. Olen huomannut, että etenkin uunissa paahdetut kasvikset ovat mahtavia pastan kaverina. Niistä saa hyvän maun pastan kaveriksi ja niiden valmistus on helppoa! Tässä versiossa käytin paahdettuja ruusukaaleja pastan kaverina, mutta valitse kasvikset ihmeessä sesongin mukaan niin maku on parhaimmillaan.



Pasta carbonara tempellä

4 annosta

Tempe"pekoni"
1 rkl öljyä
1 keltasipuli
1 pkt/125 g härkäpapu Jalotempeä
2 rkl soijakastiketta (glut.tarv.)
2 tl nestesavua
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
2 tl savupaprikajauhetta

Kastike
2½ dl kaurakermaa/muuta kasvikermaa (glut.tarv.)
2 kourallista cashewpähkinöitä
½ dl ravintohiivahiutaleita
1 tl jauhettua kurkumaa
½ tl mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi
250 g (täysjyvä)pastaa (glut.tarv.)
valinnaisia kasviksia paahdettuna esim. ruusukaali, parsakaali, porkkana tms.
tarjoiluun ravintohiivahiutaleita, tuoreita yrttejä ja pippuria


Keitä spagetti paketin ohjeen mukaisesti suolatussa vedessä.

Valmista tempepekoni kuumentamalla öljy pannulla. Leikkaa sipuli rouheiksi paloiksi ja kuullota öljyssä. Murenna tempe sipulin sekaan ja paista siihen rapea pinta. Sekoita soija, nestesavu, etikka, siirappia ja savupaprika keskenään ja kaada pannulle. Sekoita hyvin ja anna marinadin imeytyä tempeen ja sipuleihin, nosta sivuun.

Valmista kastike laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen tai aja sileäksi sauvasekoittimella.

Paahda ohessa tarjottavat kasvikset pannulla.

Yhdistä kypsä pasta, kastike ja maustettu tempe. Tarjoile lämpimänä ja ripottele annoksen päälle halutessasi ravintohiivaa, tuoreita yrttejä tai pippuria.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget