Papaija pad thai

2. huhtikuuta 2019


Paistetut nuudelit eli pad thai on helppo ja nopea ruoka arkeen. Satokauden papaijalla ruokaan saa vähän vaihtelua ja kivaa makua. Kannattaa kokeilla!


Erilaiset nuudeliruuat ovat heikkouteni ja voisin ehkä jopa elää vain niillä! Paistetut nuudelit ja erilaiset nuudelikeitot ovat niin ihania, varsinkin kun niihin yhdistää kauden raaka-aineita ja paljon kasviksia! Ramenkeiton reseptin löydän täältä ja maapähkinävoinuudelien reseptin tästä.

Tällä kertaa valmistin nuudeleista thaimaalaista pad thaita, joka on perinteinen paistettujen nuudelien ruoka. Koska papaijat ovat nyt sesongissa, en voinut vastustaa ajatusta paistetusta papaijasta nuudeleiden kanssa! Ja yhdistelmä olikin ihan älyttömän hyvä! Papaija ei ole niin ällömakea, että sen maku puskisi liikaa läpi, vaan se toi juuri sopivaa kontrastia suolaiselle mausteliemelle. Papaijan kanssa kannattaa kuitenkin huomioida, että käytät kunnolla kypsiä yksilöitä! Tässä oma papaijani olisi voinut kypsyä vielä hetken pidempään, että hedelmänliha olisi ollut vielä pehmeämpää. Papaijan hedelmänlihan tulee siis olla oranssi väritykseltään, raakana se on vielä vaalean keltaista. Kypsä papaija on kuorta painaessa hieman pehmeä ja tuoksuu makealta. Jos kaupassa ei ole kypsiä papaijoita, anna niiden kypsyä rauhassa kotona.


Pad thaissa toimivat mielestäni parhaiten leveät riisinuudelit ohuiden nuudelien sijaan. Paksummat nuudelit pysyvät paremmin kasassa ja imevät hyvin makua itseensä. Kannattaa siis valita kaupassa ne lituskat versiot, jos mahdollista! Tähän voi myös lisätä kasviksina ihan niitä mitä haluaa ja valinta kannattaa tehdä myös satokaudenkin mukaan! Tiristä halutessasi annoksen päälle vielä tuoretta limeä, niin annokseen saa myös raikkautta. Unohdin omat limeni pöydälle ja tajusin vasta syötyäni!


Papaija pad thai

4 annosta

4 leyä riisinuudeleita
1 pkt/160 g maustamatonta Yosa kaurapalaa tai Jalotofua
1 punainen chili
1 rkl seesamiöljyä
6 herkkusientä
100 g kukkakaalia
1 kypsä papaija
2 porkkanaa
½ dl soijakastiketta (glut.tarv.)
½ dl riisi/omenaviinietikkaa
½ dl kasvislientä (tai  1 rkl vegaanista kalakastiketta)
2 tl vaahterasiirappia
1 kourallinen cashewpähkinöitä

Kypsennä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan.

Kuutioi kaurapala tai tofu (kuivata tofu talouspyyhkeellä) ja pilko chili, poista siemenet halutessasi. Paahda niitä seesamiöljyssä hetki ennenkuin lisäät kasviksia.

Paloittele sienet ja kukkakaali. Kuori papaija ja porkkana. Poista papaijasta siemenet ja kuutioi. Leikkaa porkkana ohuiksi siivuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä.

Lisää sienet, kukkakaali ja papaija kaurapalan/tofun kanssa pannulle ja kypsennä kunnes kasvikset saavat hieman pintaa.

Sekoita soijakastike, etikka, kasvisliemi ja siirappi keskenään.

Lisää pannulle riisinuudelit, porkkana, kastike ja pähkinät. Paista kunnes kastike on imeytynyt nuudeleihin.

Tarjoile lämpimänä ruohosipulisilpun kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget