Vegaaniset tonnikalaleivät

2. toukokuuta 2019


Vegaaniset tonnikalaleivät eli kikhernetäytteiset leivät ovat helppoja valmistaa ja maistuvat kaikille! Laitoin leipien väliin rapeaa salaattia ja avokadoa, joten kokonaisuus on raikkaan näköinenkin.


Vegaanisten tonnikalaleipien reseptille oli selvä tarve, kun kartoitin tilannetta instagramin puolella! Nytpä tämä helppo ja herkullinen resepti on teidänkin saatavillanne. Ehdin jo tekemään näitä useamman kerran, että pystyin olemaan varma reseptin ylivoimaisuudesta. Pidin erityisesti siitä versiosta, kun täytteeseen lisäsi reilusti sitruunaa ja tilliä! 

Vegaaninen tonnikala kuulostaa ehkä hullulta, mutta "kikherneleivät" eivät kulosta läheskään yhtä kuvaavalta tai houkuttelevalta. Joten joudut nyt kestämään tämän oudon termin, leivät eivät siis sisällä tonnikalaa vaan ne jäljittelevät tonnikalaista makumaailmaa. Kikherneistä, majoneesista ja mausteista saa yllättävänkin hämmentävän tonnikalaisen täytteen.


Nämä leivät sopivat hyvin evääksi, illanistujaisiin tai mihinkä tahansa. Ajattelin jopa, että voisin tehdä reseptin voileipäkakulle samalla makumaailmalla, jos olet kiinnostunut? Leivät voi hyvin valmistella jo reilusti etukäteen, kunhan se säilyttää vain ilmatiiviisti, etteivät paahtoleivät pääse kuivumaan.


Vegaaniset tonnikalaleivät

5-8 leipää

Vegaaninen tonnikalatäyte
1 pkt/n. 230g kikherneitä
½ dl vegaanista majoneesia
½-1 sitruunan mehu
2 rkl tuoretta tilliä/ 1 tl kuivattua
suolaa maun mukaan

Lisäksi
10-16 (täysjyvä)paahtoleipää
avokadoa
salaattia


Valuta kikherneet. Soseuta kikherneitä sauvasekoittimella hieman, ei tarvi olla täysin sileää.

Lisää kikhernemassaan majoneesi, sitruunan mehu, tillisilppu ja suolaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai suolaa. Seos saa olla yllättävän vahvan makuista sillä maku tasaantuu leivän välissä.

Kasaa leivät. Levitä kikhernetahnaa paahtoleivän molemmille puoliskoille. Pilko väliin avokadosiivuja ja salaattia. Yhdistä leivät ja leikkaa puoliksi.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

4 kommenttia :

  1. Olipas maukkaat leivät! Olen kokeillut monenlaisia leivänpäällisiä, mutta en ole löytänyt helppoa, maukasta ja kohtuuterveellistä särvintä. Tästä tullee vakiresepti, ja niitä ei aloittelevalla vegaanilla ole montaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :)
      Tää onkin kätevä siinä mielessä että suurin osa aineksista voi olla jo valmiina aina kaapissa. Ja saa kuitenkin proteiinia ja leipiä voi piristää sitten juuri vaihtelemalla kasviksia päälle!

      Poista
  2. Tämä on hyvä ja helppo ohje! Jatkoon. :)

    VastaaPoista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget