Boltsi-uunipasta

23. elokuuta 2019


Boltsi-pyörykät taipuvat helpon uunipastan kaveriksi! Tämä uunipasta on helppo tehdä ja maistuu todella hyvältä, hyvä ruoka vaikka perheen nuorempienkin kokeilla valmistaa!


Leivon leipomon uutuustuote on ponnahtanut melkein kuin tyhjästä isoksi hitiksi. Ainakin täällä Tampereella niitä on kaupoissa hyvin saatavilla, mutta jotkut seuraajistani kertoivat, että muualla Suomessa boltsien saatavuudessa on ollut ongelmiakin. Aiemmin jouduin metsästämään beanit-suikaleita, mutta boltsit osuivat kohdalle melkein sattumalta.

Ajattelin, että boltsit sopisivat hyvin johonkin ihan helppoon ruokaan, jonka valmistukseen ei turhaannu koko päivää keittiössä. Tämä onkin oikeastaan niin helppo resepti, että lapsetkin voi ottaa mukaan ruuanlaittoon tai rohkeimmat nuoret voivat koittaa valmistaa jopa kokonaan itse! Lopputulos on varmasti herkullinen ja kaikkien mieleen. Kesäkurpitsan sijaan voi lisätä vaikka porkkanaa, jos kesäkurpitsa ei ole mieleen.


Boltsit osoittautuivat todella herkullisiksi ja niitä olisi voinut syödä ihan sellaisenaankin. Maku yllätti todella positiivisesti, sillä odotin jotain geneerisen makuista ja hieman tylsähköä pyörykkää. Boltsit kuitenkin maistuivat todella herkulliselta sellaisenaankin ja tulen varmasti käyttämään uudelleenkin. Uunissa boltsien pinta paistui kivan rapeaksi, joten se on ainakin hyvä keino niiden valmistukseen!


Boltsi-uunipasta

4 annosta

300 g (täysjyvä)pastaa
½ kesäkurpitsa
100 g kirsikkatomaatteja
400 g tomaattimurskaa
2 dl kaurakermaa (tai lisää tomaattimurskaa)
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa
1 pkt Boltsi-pyöryköitä
50 g vegejuustoraastetta
ruohosipulia


Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan.

Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi ja paahda pannulla kullanruskea pinta.

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.

Sekoita tomaattimurska, kaurakerma, pippuri ja suola keskenään kulhossa.

Kasaa ruoka uunivuokaan. Sekoita pasta, kesäkurpitsa, tomaatit ja boltsit uunivuoassa sekaisin ja kaada tomaattikastike päälle. Ripottele vegejuustoraaste tasaisesti pinnalle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto ja tomaatit saavat paisopintaa.

Tarjoile ruohosipulisilpun kanssa.


Edit 16.3.20: Reseptin mittasuhteita päivitetty hieman, että ruoan koko vastaisi annosmäärää paremmin.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


4 kommenttia :

  1. Tosi hyvä ohje, mutta mitoitus minusta pielessä. Perheessä on 2 aikuista ja 3 alle 10 v lasta ja teen tämän tuplana. Yhdessä boltsipaketissa on 13 pyörykkää, niin aika pieni ruoka tulee 4-5 hengelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista!
      Pahoittelut jos mittasuhteet ovat menneet pieleen. Arvioin ruoan menekin sen perusteella miten meillä sitä syötiin ja saatiin tuosta määrästä kahdelle hengelle kaksi ateriaa ja söin siitä vielä lounaana kaksi annosta. Toki ruuan yhteydessä söimme myös hieman tuoreita vihanneksia ja lounaalla mulla oli leipä ohessa.

      Tämä on aina hieman haastava homma miettiä montako annosta jostain ruuasta riittää. Että ottaako huomioon mitä muuta syödään samalla: kenties salaattia, ruokajuomaa ja leipää, kuten ravitsemussuosituksissa suositellaan vai ihan vain pelkästään sitä reseptin ruokaa. Tapoja kun on niin monia.

      Mutta päivitän reseptin määriä hieman, että se vastaisi kenties jatkossa paremmin annoslukemaa. Tosi hyvä kun tulit kertomaan!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget